15. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí tikka masala
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte vynikající recept na‍ kuřecí tikka masala? ⁢Naše ⁣receptura vás potěší! Vyzkoušejte tento tradiční indický pokrm, ⁣který je vyroben z kousků ⁤kuřecího masa marinovaných v ovocně-kořeněné⁢ směsi a ⁤vařených v husté rajčatové ⁤omáčce. Tato chutná kombinace exotických koření a čerstvých bylinek vás opravdu ⁢dostane. Následujte naše‍ jednoduché kroky a ‍připravte si doma⁤ autentickou ‌kuřecí tikka masalu,‍ která‌ okouzlí⁢ vaše ⁣chuťové pohárky. ​

Suroviny

  • 500g ‌kuřecího masa (nakrájeného na menší kousky)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 3 stroužky česneku ‍(sekané)
  • 2 lžíce‌ oleje
  • 2 ⁤lžičky ​mletého⁣ koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 ​lžička garam‌ masaly
  • 1 lžička​ červené papriky
  • 400g rajčat ⁤(nařezaných‍ na kostičky)
  • 200ml‌ smetany ke šlehání
  • Sůl ‌(dle chuti)
  • Čerstvý koriandr (nasekaný)

Postup

  1. Na ⁢pánvi​ rozehřejte ​olej⁣ a osmažte ⁤cibuli⁤ do zlatova.
  2. Přidejte česnek⁢ a vařte ještě jeden minutu.
  3. Přidejte koriandr, kmín, kurkumu, garam masalu a červenou papriku. Směs promíchejte a vařte další minutu, aby se‍ koření uvolnilo.
  4. Přidejte⁣ kuřecí⁣ maso​ a smažte ho, ⁢dokud‍ nezezlátne ze všech stran.
  5. Přidejte rajčata a smetanu.‍ Dochutíme solí dle chuti.
  6. Pokud ‍je omáčka příliš hustá, přidejte ⁢trochu ​vody‌ a⁢ nechte vařit ještě 10 minut.
  7. Před podáváním⁢ posypte čerstvým⁣ nasekaným ‍koriandrem.
  8. Servírujte ⁢s rýží nebo naan chlebem.