15. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tato lahodná Miso polévka s tofu představuje kombinaci jemných chutí a výživných ingrediencí. Kombinace miso pasty, tofu, zeleniny a dochucovadel vytváří vyváženou a zdravou polévku, která potěší každého gurmána. Náš recept je snadný k přípravě a využívá čerstvé a kvalitní suroviny. Přidejte tuto miso polévku s tofu na svůj jídelníček a dopřejte si osvěžující a hřejivou chuť asijské kuchyně.
Suroviny:
- 300 g tofu
- 2 lžíce oleje
- 1 malá cibule
- 2 středně velké mrkve
- 2 středně velké houby shitake
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce misa pasty
- 1 l horké vody
- 150 g nudlí soba
- sojová omáčka podle chuti
- sezamová semínka (nasekaná) na ozdobu
- koriandr na ozdobu
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm na kostky nakrájené tofu do zlatova.
- Pak přidáme na kostky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené mrkve, na plátky nakrájené houby shitake a
prolisovaný česnek. Proseme všechno krátce orestujeme. - Přidáme misa pastu a promícháme, dokud se dobře nerozpustí a nezmíchá se se zeleninou.
- Zalijeme horkou vodou a vaříme 10 minut.
- Mezitím uvaříme nudle soba dle návodu na balení a scedíme je.
- Do hotové polévky přidáme uvařené nudle soba a dochutíme sojovou omáčkou podle chuti.
- Před podáváním můžeme polévku posypat nasekanými semínky sezamu a ozdobit koriandrem.