15. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Miso polévka s tofu.
zdroj: Recepty 24/7

Tato lahodná Miso polévka s tofu⁤ představuje kombinaci jemných chutí a výživných ingrediencí. ‌Kombinace ⁣miso pasty, tofu, zeleniny‍ a dochucovadel ⁣vytváří vyváženou a zdravou polévku, která potěší každého gurmána. Náš recept je snadný k přípravě a využívá čerstvé⁤ a kvalitní suroviny. Přidejte tuto miso polévku​ s tofu na svůj‌ jídelníček a dopřejte si osvěžující a hřejivou chuť asijské⁢ kuchyně.

Suroviny:

  • 300 g‍ tofu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 malá cibule
  • 2 středně ​velké mrkve
  • 2 středně velké houby ⁣shitake
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce misa pasty
  • 1 l ⁢horké vody
  • 150 g ‍nudlí soba
  • sojová omáčka podle chuti
  • sezamová semínka (nasekaná) na ozdobu
  • koriandr na ozdobu

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme olej ‌a ⁤osmažíme ​na něm na kostky nakrájené tofu do zlatova.
  2. Pak přidáme‍ na‍ kostky⁤ nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené mrkve, na plátky nakrájené houby shitake a
    ⁣ ⁣ prolisovaný česnek. Proseme všechno⁢ krátce orestujeme.
  3. Přidáme misa pastu a‍ promícháme, dokud ⁣se dobře nerozpustí a nezmíchá se ‌se zeleninou.
  4. Zalijeme horkou vodou ⁢a vaříme 10 minut.
  5. Mezitím uvaříme nudle soba dle ⁤návodu na balení a scedíme​ je.
  6. Do hotové polévky přidáme uvařené ​nudle soba a dochutíme sojovou omáčkou podle chuti.
  7. Před podáváním můžeme polévku posypat ‌nasekanými semínky sezamu a​ ozdobit koriandrem.