15. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Řízek Cacciatore - originální italské lahůdky plné chuti. Připravte si křupavý kuřecí řízek s omáčkou z rajčat, oliv a čerstvých bylinek. Tento recept vás zavede do kulinárního ráje, který rozproudí vaše chuťové buňky. Navíc se naučíte, jak jednoduše připravit oblíbené italské jídlo, které bude oslavou každého vaření. Zářivý řízek Cacciatore vás okouzlí křupavostí, omáčkou bohatou na příjemnou kyselost a vůni bylinek. Bez zbytné námahy si vychutnáte lahodnou kombinaci chutí a vytvoříte dokonalou večeři pro celou rodinu. Zažijte chuťový zážitek s řízkem Cacciatore, který vás okamžitě přenese do slunné Itálie.
Suroviny
- 4 kuřecí prsíčka
- 100 g hladké mouky
- 2 vejce
- 150 g strouhankových střípků
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Prsíčka opláchněte a osušte papírovým ubrouskem.
- Na talíři si připravte mouku.
- V jiném talíři rozšlehejte vejce.
- Na třetím talíři si připravte strouhankové střípky.
- Prsíčka osolte a opepřete podle chuti.
- Každé prsíčko obalte nejprve v mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhankách, aby bylo kompletně obalené.
- Na pánvi rozehřejte olej a smažte řízky z obou stran do zlatova.
- Pokud jsou řízky moc tlusté, dejte je do trouby na 180 stupňů a dopečte je asi 10 minut.
- Hotové řízky nechte okapat na papírovém ubrousku, aby se zbavily přebytečného oleje.
- Můžete je podávat s bramborovou kaší, šťouchanými bramborami nebo s různým přílohami dle vaší chuti.