15. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Grilování je skvělý způsob, jak si vychutnat šťavnaté maso plné příjemných a bohatých chutí. Naším receptem na maso na grilu s kari vám nabízíme dokonalou kombinaci výrazné pikantní aromatické kari omáčky a grilovaného masa. S tímto receptem si můžete vychutnat dokonalý grilovaný zážitek plný lahodných chutí masa, které se krásně zkombinuje s pikantní kari omáčkou. Připravte si tuto jednoduchou, ale oslnivou pochoutku a užijte si perfektní grilovací zážitek!
Suroviny
- 500 g hovězího masa (např. roštěnec)
- 2 lžíce kari koření
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř dle chuti
Postup
- Maso nakrájejte na stejnoměrné plátky nebo kostky, aby se lépe propeklo.
- V míse smíchejte kari koření, olivový olej, sůl a pepř.
- Maso vložte do marinády a nechte ho v ní odpočívat minimálně 30 minut, ideálně v chladničce přes noc.
- Zapněte gril a nechte ho předehřát na střední teplotu.
- Na rozpálený gril položte maso a grilujte ho z obou stran asi 4-6 minut, nebo dokud není propečené podle vašich preferencí.
- Hotové maso nechte chvíli odpočinout, aby se šťávy uvnitř rovnoměrně rozpříčily.
- Podávejte s přílohou dle vlastního výběru, například s grilovanou zeleninou a bramborami.