15. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Rajská polévka - Lehká a osvěžující polévka plná plná chuti z čerstvých rajčat, zeleniny a aromatických bylinek. Tento recept na tradiční českou specialitu vás okouzlí svou jednoduchostí a bohatým přírodním aroma. Vyzkoušejte si připravit tento oblíbený pokrm doma a udělejte si radost svému žaludku i chutím.
Suroviny
- 1 kg rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
- čerstvý bazalkový lístek na ozdobu
Postup
- Rajčata nakrájejte na čtvrtiny a odstraňte stonky.
- Cibuli a česnek oloupejte a jemně nakrájejte.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte rajčata a smažte je krátce, než se začnou rozpadat.
- Přidejte zeleninový vývar, osolte a opepřete podle chuti.
- Polévku nechte vařit 15-20 minut, dokud se rajčata úplně rozvaří.
- Vše rozmixujte pomocí mixéru a přidejte více vývaru nebo vody, pokud by byla polévka příliš hustá.
- Znovu ohřejte a podávejte ozdobenou lístkem čerstvé bazalky.