14. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Cannelloni se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

‍ Hledáte dokonalý recept na Cannelloni se špenátem? Naše směs čerstvých ingrediencí a chuti vám‍ zajistí ⁤nezapomenutelný jídelní zážitek.​ Tento⁣ italský klasik nabízí lahodnou kombinaci křehkých těstovin plněných ⁢šťavnatým špenátem ⁤a nadýchaným sýrem. S naší⁣ podrobnou‌ kuchařskou příručkou ⁢a jednoduchými kroky se⁤ budete ‍cítit⁢ jako profesionální⁣ šéfkuchař ve vlastní kuchyni. Připravte si⁣ tuto ⁤výjimečnou lahůdku a překvapte svou rodinu nebo hosty skvělým jídlem z Itálie.⁤

Suroviny:

  • 12 kusů cannelloni těstovin
  • 300 g čerstvého špenátu
  • 1 ⁣cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 250 g ricotty
  • 100 g parmazánu, nastrouhaného
  • 400 ​ml rajčatové omáčky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi⁣ rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli do zlatova.
  2. Přidejte nakrájený česnek a⁤ špenát. Vařte, dokud se⁣ špenát⁤ nezeslabne.
  3. V misce smíchejte špenátovou směs s ricottou ‌a polovinou parmazánu. Osolte⁤ a opepřete​ podle chuti.
  4. Do pekáčku nalijte trochu rajčatové omáčky a rozetřete ji po‍ dně.
  5. Naplňte cannelloni špenátovou směsí a​ přeložte je⁤ do ​pekáčku. Pokračujte, dokud nedodáte všechny těstoviny.
  6. Přelijte zbylou rajčatovou ⁤omáčkou‌ přes cannelloni. Posypte zbylým parmazánem.
  7. Pečte v předehřáté ‌troubě na 180 stupňů Celsia po dobu 25-30 minut, dokud těstoviny‍ nejsou měkké ​a sýr​ zlatavý.
  8. Hotové cannelloni nechte chvíli​ vychladnout před servírováním. Dobrou chuť!