14. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Bramborová polévka je tradiční český recept, který zahrnuje příjemné spojení brambor, cibule, česneku a zeleniny. Tato chutná polévka nabízí lahodnou kombinaci chuti a výživy. Využíváme čerstvé ingredience a jednoduché postupy, abychom vám přinesli skvělou bramborovou polévku, která zahřeje vaši duši i tělo. Naše receptura vám poskytne krok za krokem návod, jak připravit tu nejlepší bramborovou polévku, která potěší vaše chuťové pohárky.
Suroviny
- 500g brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 ml smetany na vaření
- špetka majoránky
- špetka muškátového oříšku
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostičky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
- Na rozpáleném oleji osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte česnek a chvilku opékejte, dokud nezačne vonět.
- Přidejte nakrájené brambory a zalijte zeleninovým vývarem. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni asi 20 minut, nebo dokud se brambory nezměknou.
- Poté směs rozmixujte do hladké konzistence pomocí mixéru nebo blenderu.
- Vrátíme polévku zpět na sporák a přidáme smetanu na vaření. Ochutnáme a dochutíme majoránkou, muškátovým oříškem, solí a pepřem podle chuti.
- Polévku povaříme ještě asi 5 minut a pak je hotová k podávání.