14. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Jehněčí vindaloo je pikantní a chutný indický recept, který vám zaručeně rozproudí chuťové pohárky. Toto tradiční jídlo z jehněčího masa je připraveno se směsí exotických koření, která dodávají jídlu výraznou a lahodnou chuť. Tento recept také obsahuje kombinaci dalších ingrediencí, jako jsou česnek, cibule a octová omáčka, které dodávají jídlu zvlášť bohatou a vyváženou příchuť. Jehněčí vindaloo je ideální volbou pro ty, kdo milují silně aromatická jídla s jemnou pálivostí. Uvítáte ho na svém talíři jako hlavní jídlo s rýží nebo indickým chlebem.
Suroviny
- 800 g jehněčího masa (kosti odřízněte a maso nakrájejte na kostky)
- 2 cibule (nakrájené na plátky)
- 4 stroužky česneku (nasekané)
- 2 cm kousek zázvoru (oloupaný a nastrouhaný)
- 2 zelené chilli papričky (nasekané)
- 2 lžíce octa
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mletého koriandru
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky chilli prášku
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 400 ml kokosového mléka
- sůl
- olej na smažení
- koriandr na ozdobu
Postup
- Na pánvi si rozpalte olej a orestujte cibuli, česnek, zázvor a chilli papričky, dokud nezezlátnou.
- Přidejte maso a opékejte ho, dokud nezezlátne ze všech stran.
- Přidejte ocet, kmín, koriandr, kurkumu, papriku, skořici a chilli prášek. Dobře promíchejte.
- Pokud je maso příliš suché, přilejte trochu vody a nechte vařit, dokud se nezměkne.
- Přidejte rajčatový protlak a kokosové mléko. Dochutíme solí podle chuti.
- Na mírném ohni nechte vařit asi 1 až 1,5 hodiny, dokud se maso nezměkne a omáčka zhoustne.
- Servírujte s rýží nebo naan chlebem.
- Pokud si přejete, můžete posypat jehněčí vindaloo nasekaným koriandrem.