14. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Jehněčí vindaloo
zdroj: Recepty 24/7

Jehněčí vindaloo je⁣ pikantní a ​chutný indický recept, který ‌vám zaručeně rozproudí chuťové pohárky. Toto tradiční jídlo z jehněčího masa je připraveno se ⁤směsí​ exotických koření, která dodávají jídlu ​výraznou a ‌lahodnou chuť. Tento‌ recept také ​obsahuje kombinaci dalších ⁢ingrediencí,‍ jako jsou česnek, cibule a octová omáčka, které dodávají jídlu‌ zvlášť⁢ bohatou a​ vyváženou příchuť. Jehněčí vindaloo je ideální volbou pro ty, ⁣kdo milují silně aromatická jídla‌ s jemnou pálivostí. Uvítáte ho‌ na svém talíři ‍jako hlavní‍ jídlo s ​rýží nebo indickým chlebem.

Suroviny

  • 800 g ​jehněčího‌ masa (kosti ⁢odřízněte a maso nakrájejte‍ na kostky)
  • 2 cibule (nakrájené na plátky)
  • 4 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 cm kousek ‍zázvoru (oloupaný a ⁢nastrouhaný)
  • 2 zelené chilli papričky (nasekané)
  • 2 lžíce ⁢octa
  • 2‍ lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička⁢ mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky chilli prášku
  • 3 lžíce‌ rajčatového ⁣protlaku
  • 400‌ ml ‌kokosového mléka
  • sůl
  • olej na smažení
  • koriandr na ozdobu

Postup

  1. Na ⁣pánvi si rozpalte olej a⁢ orestujte⁤ cibuli,⁣ česnek, zázvor ‌a⁣ chilli papričky, ‍dokud⁢ nezezlátnou.
  2. Přidejte maso a opékejte ho, dokud nezezlátne ze​ všech​ stran.
  3. Přidejte ocet, kmín,‍ koriandr, kurkumu, papriku, skořici a chilli ⁢prášek. Dobře promíchejte.
  4. Pokud je⁤ maso příliš ⁣suché, ⁣přilejte trochu vody a nechte vařit, dokud se⁣ nezměkne.
  5. Přidejte⁤ rajčatový ⁣protlak​ a kokosové mléko. Dochutíme solí ⁣podle chuti.
  6. Na mírném ohni⁢ nechte vařit ​asi⁤ 1 až 1,5 hodiny, dokud ⁤se maso nezměkne a⁣ omáčka zhoustne.
  7. Servírujte s rýží nebo‌ naan ⁢chlebem.
  8. Pokud si přejete, můžete posypat jehněčí vindaloo nasekaným⁢ koriandrem.