14. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte jednoduchý a osvěžující recept? Rajčatová bruschetta je ideální volba! Tato italská specialita kombinuje chutné čerstvé rajčata s bylinkovým pestem a křupavým chlebem. S naším receptem si připravíte skvělou předkrm nebo rychlý lehký oběd. Překvapte své chuťové buňky lahodnou a zdravou rajčatovou bruschettou!
Suroviny
- 4 plátky italského chleba
- 4 rajčata střední velikosti
- 2 stroužky česneku
- Extra panenský olivový olej
- Sůl a pepř dle chuti
- Čerstvý bazalkový lístek na ozdobu
Postup
- Chlebové plátky lehce pokapejte olivovým olejem ze všech stran a opečte na grilu nebo ve sporáku na suché pánvi, dokud nebudou lehce zlatavé.
- Vyndejte chlebové plátky z grilu nebo pánve a nechte je vychladnout na pokojovou teplotu.
- Mezitím opláchněte rajčata a nakrájejte je na malé kostičky.
- Stroužky česneku oloupejte a nasekejte na jemné kousky.
- V míse smíchejte rajčata, česnek, sůl, pepř a trochu olivového oleje.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Na opečené chlebové plátky nanesete připravenou směs s rajčaty.
- Podle chuti můžete přidat další olivový olej nebo čerstvý bazalkový lístek.
- S mírně naťukaným česnekem můžete také lehce potřít vrchní stranu chleba.
- Bruschettu podávejte okamžitě a můžete ji ozdobit lístky čerstvé bazalky.