14. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Chutný kuřecí kebab s rýží: Naučte se připravit oblíbené jídlo z ulice přímo doma! Vychutnejte si křupavé kuřecí kousky, hořčičné marinády a aromatickou rýži. Tento recept je snadný a rychlý, ideální pro domácí večeři plnou exotického kouzla. Vzájemné kombinace chutí vás příjemně překvapí, a vaše chuťové pohárky budou v sedmém nebi. Začněte dnes a okořeňte své jídelníček!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (prsa nebo stehna)
 - 4 plátky pita chleba
 - 1 velká cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 2 lžičky mletého kmínu
 - 2 lžičky mleté papriky
 - 1 lžička sušeného oregana
 - ½ lžičky kurkumy
 - ½ lžičky soli
 - ½ lžičky černého pepře
 - 1 hrnek vařené rýže
 - čerstvá zelenina na podávání (např. rajčata, okurky, salát)
 - omáčka na dochucení (např. jogurtová, česneková)
 
Postup
- Na začátku si připravíme marinádu pro kuřecí maso. V míse smícháme olivový olej, mletý kmín, mletou papriku, sušený oregano, kurkumu, sůl a pepř.
 - Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a přidáme do mísy s marinádou. Důkladně promícháme a necháme maso marinovat minimálně 30 minut, ideálně však několik hodin nebo přes noc v lednici.
 - Mezitím na pánvi rozpálíme trochu oleje a osmahneme na ní nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a orestujeme ho společně s cibulí.
 - Přidáme marinované kuřecí maso a smažíme ho 5-7 minut, dokud není zevnitř propečené a zvenčí zlatavé.
 - Pita chleby opláchneme vodou a zahřejeme v troubě nebo na pánvi, aby byly měkké.
 - Na každý chlebový plát položíme porci smaženého kuřecího masa a zalijeme omáčkou podle chuti.
 - Kebaby podáváme s vařenou rýží a čerstvou zeleninou po stranách. Dobrou chuť!
 


