14. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný kuřecí kebab s rýží: Naučte se připravit oblíbené jídlo z ulice přímo doma! Vychutnejte si křupavé kuřecí kousky, hořčičné marinády a aromatickou rýži. Tento recept je snadný a rychlý, ideální pro domácí večeři plnou exotického kouzla. Vzájemné kombinace chutí vás příjemně překvapí, a vaše chuťové pohárky budou v sedmém nebi. Začněte dnes a okořeňte své jídelníček!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (prsa nebo stehna)
- 4 plátky pita chleba
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mleté papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- ½ lžičky kurkumy
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky černého pepře
- 1 hrnek vařené rýže
- čerstvá zelenina na podávání (např. rajčata, okurky, salát)
- omáčka na dochucení (např. jogurtová, česneková)
Postup
- Na začátku si připravíme marinádu pro kuřecí maso. V míse smícháme olivový olej, mletý kmín, mletou papriku, sušený oregano, kurkumu, sůl a pepř.
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a přidáme do mísy s marinádou. Důkladně promícháme a necháme maso marinovat minimálně 30 minut, ideálně však několik hodin nebo přes noc v lednici.
- Mezitím na pánvi rozpálíme trochu oleje a osmahneme na ní nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a orestujeme ho společně s cibulí.
- Přidáme marinované kuřecí maso a smažíme ho 5-7 minut, dokud není zevnitř propečené a zvenčí zlatavé.
- Pita chleby opláchneme vodou a zahřejeme v troubě nebo na pánvi, aby byly měkké.
- Na každý chlebový plát položíme porci smaženého kuřecího masa a zalijeme omáčkou podle chuti.
- Kebaby podáváme s vařenou rýží a čerstvou zeleninou po stranách. Dobrou chuť!