13. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Jogurtové kuře s tandoori kořením je lahodné a aromatické jídlo, které zaujme každého milovníka indické kuchyně. Toto jednoduché recept obsahuje kousky kuřecího masa marinovaného v jogurtu, tandoori kořením a dalšími exotickými přísadami. Grilováním kuřecího masa se dosáhne dokonalě syrového uvnitř a křupavého vnějšího povrchu. Přidejte k tomu bylinky a limetovou šťávu pro osvěžující zážitek. Jogurtové kuře s tandoori kořením je ideálním pokrmem pro letní grilování a určitě potěší všechny gurmány. Berte to jako šanci na zpestření svého jídelníčku a ochutnejte indickou kuchyni.
Suroviny:
- 4 kusy kuřecích prsou
- 2 lžíce tandoori koření
- 200 ml jogurtu
- 2 stroužky česneku, rozmačkané
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- Sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Do misky smíchejte jogurt, tandoori koření, rozmačkaný česnek, olivový olej a citronovou šťávu. Přidejte sůl a pepř dle chuti.
- Kuřecí prsa omyjte a nakrájejte na menší kousky.
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa do marinády z jogurtu a koření. Dobře promíchejte, aby byla každá část kuřete obalená marinádou.
- Nechte kuře marinovat v lednici minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc.
- Před přípravou zahřejte troubu na 200°C.
- Vezměte marinované kuřecí kousky a položte je na plech vyložený pečicím papírem. Případně použijte grilovací rošt a položte kuře na něj.
- Pečte kuře v troubě po dobu přibližně 20-25 minut, dokud nejsou kousky kuřete zlatě hnědé a propečené.
- Servírujte jogurtové kuře s tandoori kořením s rýží, naan chlebem nebo různými omáčkami.