13. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Připravte si lahodný recept na tradiční pákistánské jídlo, Káráhi s kuřecím masem. Tento chutný pokrm je plný aroma a koření, které vám zaručí exotický zážitek. Ochutnejte šťavnaté kousky kuřecího masa, smíchané s plátky cibule, paprikou a rajčaty, zároveň okořeněné směsí kari koření. Recept na Káráhi je nejen jednoduchý k přípravě, ale také skvěle ladí s rýží nebo naan chlebem. Pobyt ve vaší kuchyni se s Káráhi stane skutečnou lahůdkou pro celou rodinu.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 2 velké cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce jogurtu
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička garam masaly (směs koření)
- ½ lžičky červené papriky
- Čerstvý koriandr na ozdobu
- Sůl a pepř dle chuti
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek jemně nasekejte. Rajčata a papriky nakrájejte na plátky.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli s česnekem do zlatova.
- Přidejte kuřecí maso a opékejte ho, dokud nezežloutne. Přidejte kari koření, kurkumu, mletý koriandr, garam masalu a červenou papriku. Promíchejte.
- Přidejte rajčata a papriky. Smažte je spolu s kuřecím masem asi 5 minut, dokud se nesjednotí.
- Přidejte jogurt, sůl a pepř. Vařte směs na středním ohni asi 10 minut, dokud kuřecí maso není měkké a dochucené.
- Servírujte s rýží nebo chlebem a ozdobte čerstvým koriandrem.