13. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Káráhi s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si lahodný⁤ recept na tradiční pákistánské​ jídlo, ⁣Káráhi‍ s kuřecím ⁢masem. Tento ⁤chutný pokrm je ⁤plný aroma ‌a koření, ​které ​vám zaručí ⁤exotický‍ zážitek. Ochutnejte ​šťavnaté kousky kuřecího masa, smíchané ⁤s plátky ‍cibule, paprikou ‌a rajčaty, zároveň okořeněné​ směsí kari koření. Recept na Káráhi ⁢je nejen ⁢jednoduchý k‍ přípravě, ale ​také‌ skvěle​ ladí⁢ s rýží ⁢nebo naan chlebem. Pobyt ⁢ve vaší kuchyni se s Káráhi stane skutečnou lahůdkou pro celou rodinu.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa
  • 2 velké cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená ⁣paprika
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce jogurtu
  • 1 lžička kari⁤ koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička ⁣mletého koriandru
  • 1⁣ lžička garam⁣ masaly (směs koření)
  • ½ lžičky červené⁣ papriky
  • Čerstvý koriandr na​ ozdobu
  • Sůl ⁣a pepř dle​ chuti

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a ​česnek jemně⁤ nasekejte. ​Rajčata ⁣a​ papriky nakrájejte na plátky.
  3. Na pánvi⁢ rozehřejte olej a ⁤osmahněte cibuli s česnekem do ⁤zlatova.
  4. Přidejte‍ kuřecí maso a opékejte ho, dokud nezežloutne. Přidejte⁢ kari koření, kurkumu, mletý koriandr, garam masalu a⁤ červenou papriku. ‍Promíchejte.
  5. Přidejte​ rajčata a papriky. Smažte je spolu s kuřecím masem asi⁣ 5 minut, ⁢dokud se nesjednotí.
  6. Přidejte jogurt, sůl a pepř. Vařte​ směs na ⁣středním ohni asi 10 minut,⁤ dokud kuřecí maso není měkké a dochucené.
  7. Servírujte ⁤s rýží nebo chlebem a ozdobte čerstvým‍ koriandrem.