13. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Italská bruschetta s rajčaty je jednoduchý a chutný recept, který vás zavede přímo do italských kuchyní. Tato klasická pochoutka se připravuje z pečeného chleba, který potíráme olivovým olejem a přidáváme na plátky nakrájená čerstvá nebo sušená rajčata, česnek a bazalku. Výsledkem je skvělá kombinace chutí a vůní, kterou si můžete vychutnat jako předkrm nebo lehký oběd. Recept na italskou bruschettu s rajčaty je rychlý, jednoduchý a spletití chutí se jistě stanou vaší novou oblíbenou pochoutkou.
Suroviny
- 4 plátky pečiva ciabatta
- 4 středně velká rajčata
- 2 stroužky česneku
- Čerstvý bazalkový listy
- Extra panenský olivový olej
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Umyjte rajčata, zbavte je stonků a nakrájejte na drobné kostičky.
- Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky nebo drobné kousky.
- Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje.
- Poté přidejte nakrájené rajčata a česnek. Osolte a opepřete podle chuti. Poduste je několik minut, dokud rajčata nezhoustnou.
- Pečivo opečte na grilu nebo opékátku, dokud nezíská křupavou konzistenci.
- Hotové plátky bruschetty vytáhněte z trouby a nechejte je trochu vychladnout.
- Každý plátek bruschetty potřete opečeným česnekem.
- Následně na každý plátek rozprostřete připravenou směs s rajčaty.
- Na závěr ozdobte čerstvými bazalkovými listy a pokapejte extra panenským olivovým olejem.
- Bruschettu podávejte ihned, nejlépe jako předkrm k italskému jídlu.