12. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte skvělý recept na indickou specialitu, zkuste Biryani s kuřecím masem! Tento lahodný pokrm kombinuje aromatické koření a šťavnaté kuřecí maso s dlouhým zrním rýže, což vytváří neodolatelnou chuťovou explozi. S námi získáte podrobný recept krok za krokem, který vám pomůže snadno připravit tuto tradiční lahůdku i doma. Nechte se unést exotickými vůněmi a ochutnejte jedinečný Biryani s kuřecím masem ještě dnes!
Suroviny
- 400 g kuřecího masa (suché, na kosti)
- 250 g basmati rýže
- 2 středně velké cibule (nakrájené na tenké plátky)
- 3 stroužky česneku (nakrájené na tenké plátky)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kardamomu
- 1 lžička mletého skořice
- 4 hrnky vody
- Čerstvá petrželka nebo koriandr (na ozdobu)
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravte všechny suroviny.
- V hrnci zahřejte olivový olej a osmažte cibuli do zlatova.
- Přidejte nakrájený česnek a smažte ho spolu s cibulí asi 2 minuty.
- Přidejte kuřecí maso a osmažte ho ze všech stran, dokud nezezlátne.
- Přidejte kari koření, kurkumu, koriandr, kmín, kardamom a skořici. Promíchejte a nechte chvíli spolu restovat.
- Přidejte basmati rýži a promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
- Přidejte vodu, sůl a pepř podle chuti. Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte vařit pod pokličkou asi 15-20 minut, nebo dokud nebude rýže měkká a voda se vsákne.
- Hotový biryani podávejte s čerstvou petrželkou nebo koriandrem na ozdobu.