12. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Biryani s kuřecím masem.
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte skvělý recept na indickou specialitu, zkuste Biryani s kuřecím⁢ masem! Tento lahodný​ pokrm kombinuje aromatické koření a šťavnaté kuřecí maso ‌s dlouhým zrním rýže, což⁤ vytváří‌ neodolatelnou chuťovou explozi. S námi získáte podrobný recept krok za krokem, který vám pomůže snadno připravit ​tuto tradiční lahůdku i doma. Nechte se unést exotickými vůněmi a ochutnejte jedinečný Biryani s kuřecím masem ještě ⁢dnes!

Suroviny

  • 400 g kuřecího masa ⁢(suché, na kosti)
  • 250 g basmati rýže
  • 2‌ středně velké cibule‍ (nakrájené⁣ na tenké plátky)
  • 3 stroužky česneku (nakrájené na tenké plátky)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička⁢ mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • 1 lžička ‍mletého skořice
  • 4 hrnky vody
  • Čerstvá petrželka nebo koriandr⁢ (na ozdobu)
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravte všechny suroviny.
  2. V‍ hrnci zahřejte olivový olej a osmažte cibuli do zlatova.
  3. Přidejte nakrájený česnek⁢ a smažte ho spolu s cibulí asi 2 minuty.
  4. Přidejte kuřecí maso a osmažte ho ⁣ze všech stran, dokud nezezlátne.
  5. Přidejte kari koření, kurkumu, koriandr, kmín, kardamom a skořici. Promíchejte a nechte chvíli spolu restovat.
  6. Přidejte basmati rýži a promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
  7. Přidejte‌ vodu, sůl⁣ a pepř podle chuti. Přiveďte k varu, ‍snižte teplotu a nechte vařit pod pokličkou asi‌ 15-20 minut, nebo dokud nebude rýže měkká a voda se vsákne.
  8. Hotový biryani podávejte s čerstvou petrželkou nebo koriandrem na ozdobu.