12. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Toužíte po chutné a osvěžující polévce plné zdravé zeleniny? Vyzkoušejte naši jemně kořeněnou zeleninovou polévku, která vám nabídne skvělou kombinaci přírodních chutí a živin. S lahodným kořením a čerstvými zeleninovými ingrediencemi, tato polévka potěší vaše chuťové pohárky i tělo. Navíc, s našimi jednoduchými postupy a tipy, bude příprava této polévky hračkou. Užijte si zdravou a výživnou zeleninovou polévku plnou chuti s naším osvěžujícím receptem na jemně kořeněnou zeleninovou polévku.
Suroviny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 mrkve
- 1 petržel
- 1 kedluben
- 1 špetka mletého kmínu
- 1 špetka mletého kmínu
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 l horké vody
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžíce olivového oleje
Postup
- Oloupejte cibuli, česnek, mrkev, petržel a kedluben a nakrájejte je na menší kousky.
- V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nakrájenou mrkev, petržel a kedluben a krátce orestujte.
- Přidejte mletý kmín, koriandr, sůl a pepř podle chuti.
- Zalijte zeleninovým vývarem a horkou vodou a nechte vařit přibližně 20 minut, dokud se zelenina změkne.
- Polévku rozmixujte pomocí mixéru na hladkou konzistenci.
- Případně dosolte a opepřete podle potřeby.
- Pokud je polévka příliš hustá, můžete přidat více vody.
- Servírujte teplou a pokud chcete, ozdobte ji například natěmi petržele nebo smetanou.