12. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Jemně kořeněná zeleninová polévka
zdroj: Recepty 24/7

Toužíte po chutné ⁤a osvěžující ⁣polévce plné zdravé ⁣zeleniny? Vyzkoušejte naši jemně kořeněnou zeleninovou polévku, která vám ⁢nabídne skvělou ⁣kombinaci přírodních chutí a živin. S lahodným kořením ‌a​ čerstvými zeleninovými ingrediencemi,‌ tato polévka potěší vaše⁤ chuťové pohárky‌ i tělo. Navíc, s ⁣našimi jednoduchými ‍postupy a​ tipy, bude příprava této polévky hračkou. Užijte si​ zdravou a ⁣výživnou zeleninovou polévku plnou chuti s⁢ naším osvěžujícím receptem na‌ jemně ⁤kořeněnou zeleninovou polévku.

Suroviny

  • 1 ⁢cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 kedluben
  • 1 ‌špetka mletého ⁤kmínu
  • 1 ⁣špetka mletého kmínu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 l horké vody
  • sůl a ⁤pepř podle chuti
  • 1 lžíce olivového ​oleje

Postup

  1. Oloupejte cibuli,‍ česnek, mrkev, petržel a kedluben a nakrájejte je na menší kousky.
  2. V hrnci rozehřejte ⁤olivový olej ⁣a osmahněte na⁤ něm ⁣cibuli a‌ česnek,⁢ dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte nakrájenou mrkev, petržel ⁤a‌ kedluben a krátce​ orestujte.
  4. Přidejte ⁤mletý kmín,​ koriandr,⁤ sůl a pepř podle chuti.
  5. Zalijte zeleninovým vývarem ​a horkou vodou a nechte vařit přibližně 20 minut, ⁢dokud⁤ se zelenina změkne.
  6. Polévku rozmixujte pomocí ⁢mixéru na hladkou konzistenci.
  7. Případně ‌dosolte a opepřete⁢ podle‍ potřeby.
  8. Pokud je polévka ⁤příliš hustá, můžete přidat⁢ více vody.
  9. Servírujte ​teplou a pokud chcete,​ ozdobte ji například natěmi petržele nebo smetanou.