12. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Hovězí se zeleninou na wok
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na hovězí s zeleninou na wok je ideální volbou pro všechny milovníky asijské kuchyně. Lahodná kombinace šťavnatého hovězího masa, osvěžující zeleniny a exotických omáček zajistí, že se vaše chuťové pohárky rozhodně nepotěší.

Hovězí maso ⁤je křehké a takřka se rozplývá‍ v⁢ ústech díky rychlému smažení na wok pánvi, ​které zachovává jeho přirozenou šťavnatost. ‍Čerstvá zelenina jako⁤ mrkev, cibule, brokolice a paprika dodává pokrmu pestré‌ barvy a výbornou texturu. Přidání česneku a zázvoru pak jemně koření celý recept a přináší ⁢příjemnou vůni.

Asijské ⁢omáčky,‌ jako například⁤ sójová omáčka⁣ a chuťově bohatá oyster omáčka, dodávají tomuto jídlu ⁢silný ⁣a vyvážený⁢ chuťový zážitek. Na závěr se můžete pokochat vůní čerstvého koriandru, který naosobňuje autentickou ⁤chuť asijské‍ kuchyně.

Tento rychlý a snadno připravitelný recept na hovězí s zeleninou na wok je ⁢skvělou⁢ alternativou k běžným‌ večeřím. ⁤Dopřejte si‍ lahodnou kombinaci chutí a textur,‌ která vás okouzlí a ⁤zároveň ‍zachová zdravou stravu.‌

Suroviny

  • 500 g hovězího⁣ masa (například ⁢roštěnec)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 paprika
  • 100 g baby ‌kukuřice
  • 100 g⁢ brokolice
  • 100‌ g hrášku
  • 2 lžíce⁤ sójové omáčky
  • 2 lžičky hoisinové omáčky
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Maso ​nakrájejte na ‍nudličky a osolte⁢ a opepřete podle chuti.
  2. Cibuli ​a česnek ⁢oloupejte a nakrájejte na jemnou kostku. ‌Mrkev oloupejte a nakrájejte na plátky. ⁣Papriku omyjte, zbavte⁣ semínek a nakrájejte na proužky.
  3. V wok pánvi nebo větší pánvi⁤ rozpalte olej a přidejte ⁣cibuli a česnek.⁣ Smažte⁤ dozlatova.
  4. Přidejte hovězí maso a ⁣smažte ho krátce z obou stran, dokud ​není lehce opékané.
  5. Přidejte mrkev, papriku, baby ‍kukuřici, brokolici a hrášek. Smažte asi 5-8 minut, dokud zelenina nezměkne.
  6. V menší misce smíchejte sójovou ⁤omáčku, hoisinovou ⁣omáčku a⁢ kukuřičný škrob. Přidejte ⁤směs​ do pánve a promíchejte s⁤ masem a zeleninou.
  7. Pokračujte v smažení a ⁤míchání, dokud se omáčka nezhoustne a není rovnoměrně rozložena ​po⁢ masu a zelenině.
  8. Podávejte hovězí se zeleninou na wok ​teplé s rýží nebo čínskými nudlemi.