12. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte recept na skvělou domácí specialitu, zkuste kuře na paprice s knedlíkem. Tato klasická česká kombinace je oblíbená pro svou výraznou chuť a jednoduchou přípravu. Jedinečná omáčka s paprikou a cibulí dokonale podtrhuje chuť kuřecího masa, zatímco nadýchané knedlíky poslouží jako ideální příloha. Nechte se inspirovat tímto receptem a připravte si skvělou večeři pro celou rodinu.
Suroviny
- 4 kousky kuřecího masa (prsa nebo stehna)
- 2 cibule
- 2 červené papriky
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- sůl a pepř podle chuti
- 500 ml kuřecího vývaru
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce hladké mouky
Postup
- Kuřecí maso omyjte, osolte a opepřete z obou stran. Nakrájejte cibuli na drobné kostičky a papriky na proužky.
- V hrnci nebo rendlíku rozpusťte máslo a osmahněte kuřecí maso z obou stran dozlatova. Vyjměte maso z hrnce a odložte stranou.
- Do stejného hrnce přidejte cibuli a papriky a osmahněte je do měkka. Přidejte mletou sladkou papriku a krátce restujte, než se uvolní aroma.
- Přidejte hladkou mouku a za stálého míchání nechte zpěnit.
- Pomalu přilijte kuřecí vývar a promíchejte, aby se neudělaly hrudky. Přiveďte k varu.
- Smažené kousky kuřecího masa vraťte zpět do hrnce s omáčkou. Přilijte smetanu a zamíchejte.
- Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo vývaru. Přiveďte omáčku znovu k varu a nechte probublávat asi 10-15 minut, dokud maso není měkké.
- Mezitím si připravte knedlíky podle návodu na obalu nebo můžete použít hotové knedlíky.
- Servírujte kuře na paprice s teplými knedlíky. Dobrou chuť!