11. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na Naan s máslovým masalem nabízí lahodnou indickou specialitu, která si získá srdce každého milovníka kari. Křupavý a měkký naan je doplněný máslovým masalem, které dodává jídlu dokonalou jemnost a chuť. V tomto jednoduchém a snadno připravitelném receptu se dozvíte, jak vytvořit tento lahodný pokrm s vynikajícími indickými aromaty. Nechte se okouzlit tímto exotickým chlebem a nechte se unášet vůní a chutí Indie.
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky cukru
- 1/2 lžičky sušeného droždí
- 2 lžíce jogurtu
- 3 lžíce horkého mléka
- 2 lžíce roztátého másla
Postup
- Do mísy smíchejte mouku, sůl, cukr a sušené droždí.
- Pomalu přidávejte jogurt a horké mléko a hněťte těsto, dokud nedosáhne hladké a elastické konzistence.
- Pokryjte těsto utěrkou a nechte ho v teplém prostředí kynout asi 2 hodiny, dokud objem nezvětší přibližně o polovinu.
- Rozdělte těsto na menší kousky a každý vyválejte na váleček.
- Naneste na povrch těsta rozpuštěné máslo a složte na polovinu, abyste vytvořili trojúhelník.
- Opět rozvařte těsto, tentokrát do velikosti asi 15 cm.
- Na rozpálené pánvi bez tuku smažte naan z obou stran, dokud nezíská hezkou zlatou barvu a nezačnou se na něm tvořit malé bublinky.
- Hotové naany můžete posypat čerstvou nasekanou petrželkou a podávat s máslovým masalem jako dip nebo je použít jako přílohu k indickým jídlům.