11. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte dokonalý recept na lahodné risotto s houbami? Naše verze této klasické italské pochoutky vás určitě nadchne. Naučte se, jak připravit krémové a aromatické risotto s lahodným chlebovým chutí houbami. Tento výborný, sýrový pokrm je skvělou volbou pro vaše rodinné večeře nebo oslavy s přáteli. Následujte naše snadné kroky a dopřejte si neodolatelně lahodné jídlo, které bude na vašem stole ohromovat.
Suroviny
- 300 g rýže Arborio
- 250 g hub (např. žampióny, hříbky)
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 700 ml zeleninového vývaru
- 100 ml bílého vína
- 60 g másla
- 60 g parmazánu, nastrouhaného
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na rozpáleném oleji v hrnci orestujte cibuli do zlatova.
- Přidejte nakrájené houby a česnek a smažte je do změknutí.
- Přidejte rýži a smažte ji do sklovitého vzhledu.
- Postupně přilévejte víno a vývar, asi 100 ml najednou, za stálého míchání. Po každém přilévání počkejte, až se rýže absorbuje tekutinu, a poté přidejte další dávku.
- Když je rýže al dente a krémová, přidejte máslo a parmazán. Dobře promíchejte.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte ještě teplé s posypem parmazánem a čerstvým petrželem.