11. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Plněná jehněčí paprika je lahodný recept plný bohatých a aromatických chutí. Jehněčí maso je nadýchané a jemné, zatímco paprika dodává receptu svěžest a krásnou barvu. Tento pokrm je perfektní volbou pro speciální příležitosti nebo prostě jen pro výjimečnou večeři. Dopřejte si luxusní kombinaci jemných přísad, které vytvoří nezapomenutelný zážitek.
Suroviny
- 4 kusy jehněčí papriky
 - 300 g mletého jehněčího masa
 - 1 střední cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 1 rajče
 - 1 vejce
 - 50 g strouhanky
 - 1 lžička mleté papriky
 - 1/2 lžičky kmínu
 - 1/2 lžičky soli
 - 1/4 lžičky pepře
 - olej na smažení
 
Postup
- Papriky nakrájejte na vršky a vydlabejte semínka.
 - Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.
 - Rajče nakrájejte na malé kousky.
 - V misce smíchejte mleté jehněčí maso, cibuli, česnek, rajče, vejce, strouhanku, mletou papriku, kmín, sůl a pepř. Důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladká hmota.
 - Papriky naplňte připravenou masovou směsí a vršky paprik přiklopte zpět.
 - Několik centimetrů vysoký hrnec naplňte vodou a přiveďte k varu. Do vroucí vody vložte pánev s paprikami.
 - Vložte pokličku na pánev a vařte na mírném ohni po dobu 30-40 minut, dokud maso uvnitř paprik není plně uvařené.
 - Pokud chcete, můžete před podáváním posypat plněné papriky nastrouhaným sýrem a nechat sýr na pánev rozpustit.
 - Plněnou jehněčí papriku podávejte s rýží nebo brambory.
 

