11. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Chole bhature
zdroj: Recepty 24/7

Vydejte se na lahodnou indickou kulinářskou‌ cestu s‍ receptem na „Chole ⁣Bhature“. Tento‌ populární vegetariánský pokrm, skládající se z chole (kořeněné indické cizrny) a bhature (křupavého a nadýchaného chleba), vám přinese explozi ⁣chutí a aromatických koření. S pomocí našeho jednoduchého a krok za ⁣krokem vysvětleného receptu si připravte autentickou verzi tohoto jídla, které je oblíbené po celé Indii. Překvapte své chuťové pohárky novými exotickými přísadami a nechte se unést do světa ‌indické‌ kuchyně. Užijte si festival výrazných chutí s chole bhature!⁤

Suroviny

  • 2 šálky mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 ⁢šálku jogurtu
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 šálku vody
  • 2 šálky vypeckovaných cizrny
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky ⁢mletého kurkumy
  • 1/2 lžičky ‌chilli prášku
  • 1 lžíce ​oleje
  • sůl podle chuti
  • olivový olej na smažení

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte mouku, ⁤sůl, cukr a prášek do ⁢pečiva.
  2. Přidejte jogurt a olej a promíchejte.
  3. Po částech přidávejte vodu a‌ hněťte těsto, ⁤dokud nedosáhne konzistence hladkého a elastického těsta.
  4. Pokryjte těsto vlhkou utěrkou a​ nechte ho odpočinout přibližně hodinu.
  5. Mezitím připravte omáčku ⁢tak, že ‍cizrnu rozmačkejte vidličkou nebo ji‌ rozmixujte⁣ v mixéru.
  6. Přidejte koriandr, kmín, kurkumu, chilli prášek, olej a sůl a promíchejte, dokud nedostanete ⁤hladkou pastu.
  7. Rozdělte těsto na ‌menší kuličky a ⁤vyválejte ‍je na tenké ⁤placky.
  8. Smažte placky v rozpáleném olivovém ⁤oleji na obou stranách,⁣ dokud⁣ nejsou zlatě hnědé a dobře nafouklé.
  9. Servírujte⁣ s cizrnovou omáčkou a lahodnou​ zeleninou nebo sýrem.