11. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vydejte se na lahodnou indickou kulinářskou cestu s receptem na „Chole Bhature“. Tento populární vegetariánský pokrm, skládající se z chole (kořeněné indické cizrny) a bhature (křupavého a nadýchaného chleba), vám přinese explozi chutí a aromatických koření. S pomocí našeho jednoduchého a krok za krokem vysvětleného receptu si připravte autentickou verzi tohoto jídla, které je oblíbené po celé Indii. Překvapte své chuťové pohárky novými exotickými přísadami a nechte se unést do světa indické kuchyně. Užijte si festival výrazných chutí s chole bhature!
Suroviny
- 2 šálky mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky cukru
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/4 šálku jogurtu
- 2 lžíce oleje
- 1/2 šálku vody
- 2 šálky vypeckovaných cizrny
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého kurkumy
- 1/2 lžičky chilli prášku
- 1 lžíce oleje
- sůl podle chuti
- olivový olej na smažení
Postup
- Ve velké míse smíchejte mouku, sůl, cukr a prášek do pečiva.
- Přidejte jogurt a olej a promíchejte.
- Po částech přidávejte vodu a hněťte těsto, dokud nedosáhne konzistence hladkého a elastického těsta.
- Pokryjte těsto vlhkou utěrkou a nechte ho odpočinout přibližně hodinu.
- Mezitím připravte omáčku tak, že cizrnu rozmačkejte vidličkou nebo ji rozmixujte v mixéru.
- Přidejte koriandr, kmín, kurkumu, chilli prášek, olej a sůl a promíchejte, dokud nedostanete hladkou pastu.
- Rozdělte těsto na menší kuličky a vyválejte je na tenké placky.
- Smažte placky v rozpáleném olivovém oleji na obou stranách, dokud nejsou zlatě hnědé a dobře nafouklé.
- Servírujte s cizrnovou omáčkou a lahodnou zeleninou nebo sýrem.