11. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Veganský zeleninový quiche je lahodný recept, který uspokojí chuťové pohárky všech milovníků rostlinné stravy. Tento jednoduchý a zdravý pokrm se skládá z křehkého těsta plněného směsí čerstvé zeleniny a aromatických bylinek. Dopřejte si tento veganský zážitek plný chuti a užijte si ho jako lehký oběd nebo večeři.
Veganský zeleninový quiche
Suroviny:
- 250 g veganského listového těsta
- 1 středně velká cuketa
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g špenátu
- 200 ml veganského smetanového krému
- 100 g veganského sýru (např. tofu)
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Nejprve si připravte zeleninu. Cuketu nakrájejte na plátky, papriku oloupejte a nasekejte na malé kousky. Cibuli a česnek jemně nakrájejte.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nakrájenou cuketu a papriku a smažte do měkka. Posolte a opepřete podle chuti.
- Přidejte špenát a krátce restujte, dokud nezvadne.
- V hrnci ohřejte veganský smetanový krém, přidejte sůl a pepř a nechte lehce provařit.
- Vymažte formu na pečení a vyložte ji listovým těstem.
- Do těsta rozprostřete zeleninovou směs a zalijte smetanovým krémem.
- Nakrájejte veganský sýr na plátky a pokladte jimi povrch quiche.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu přibližně 30 minut, nebo dokud těsto nezezlátne a sýr neztuhne.
- Hotový quiche nechte chvíli vychladnout a podávejte teplý.