10. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chcete si vychutnat autentickou chuť Iráku přímo v pohodlí svého domova? Vyzkoušejte lahodné kebaby z Iráku, která vás okouzlí svou bohatou a aromatickou kombinací koření. Tato pikantní jídla z mletého masa připravíte rychle a snadno. Součástí receptu jsou také čerstvé zeleninové saláty a naaranžování do chlebového kapsičky. Ponořte se do exotické kuchyně Iráku a překvapte své chuťové pohárky s tímto jedinečným receptem na kebaby z Iráku.
Suroviny
- 500 g jehněčího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 citron
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mletého koriandru
- 1 lžička mletého kardamomu
- 1 lžička mleté kurkumy
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Očistěte cibuli a česnek a nasekejte je na jemno.
- Maso nakrájejte na menší kousky.
- Ve vhodné misce smíchejte cibuli, česnek, citronovou šťávu, mleté koření, sůl, pepř a 2 lžíce olivového oleje.
- Přidejte nakrájené kousky masa do směsi a důkladně je promíchejte, aby se marináda dostala do všech kousků masa.
- Nechte maso marinovat v chladničce minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc.
- Před přípravou kebabů předehřejte gril nebo grilovací pánev.
- Připravte si dřevěné špízy a na každý špíz nanasazujte marinované kousky masa.
- Grilujte kebaby asi 4-5 minut z každé strany, dokud nejsou maso krásně zlatavě hnědé a propečené.
- Servírujte s plackami, syrovou cibulí a jogurtovou omáčkou.