10. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pikantní tofu s rýží je lahodné vegetariánské jídlo, které se skvěle hodí do vaší každodenní kuchyně. Tofu je pečené do křupava a dochucené pikantní omáčkou, která dodává tomuto jídlu nádhernou hloubku chuti. Podávejte s voňavou rýží a doplňte výběrem čerstvé zeleniny pro dokonalý rovnováhu. Tento recept je nejen chutný, ale také zdravý a plný výživných hodnot. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nadchněte své chuťové pohárky.
Suroviny:
- 400 g tofu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička mletého červeného pepře
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 mrkev
- 200 g rýže
- čerstvý koriandr (na ozdobu, podle chuti)
Postup:
- Nejprve si připravte marinádu pro tofu. Ve velké míse smíchejte sójovou omáčku a mletý červený pepř.
- Tofu nakrájejte na kostičky a dejte do marinády. Nechte ho marinovat minimálně 30 minut.
- V hrnci přiveďte vodu k varu a vařte rýži podle návodu na obalu.
- V hluboké pánvi nebo wok pánvi zahřejte olivový olej.
- Na oleji osmažte na drobno nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
- Přidejte nakrájenou mrkev a osmažte ji spolu s ostatními ingrediencemi.
- Přidejte tofu spolu s marinádou a smažte, dokud tofu není zlatě hnědé.
- S mokrýma rukama vytvarujte z rýže malé kuličky a přidejte je do pánve. Smažte je spolu s ostatními ingrediencemi, dokud nejsou lehce opečené.
- Pikantní tofu s rýží podávejte s čerstvým koriandrem.