9. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Korejský bulgogi: pikantně marinované hovězí maso je tradiční jídlo bohaté na chuť, které potěší i ty nejnáročnější gurmány. Marinada tvořená exotickými ingrediencemi, jako je sójová omáčka, sezamový olej a česnek, proniká do masa a dodává mu neodolatelnou pikantnost. S tímto receptem si můžete vychutnat autentickou korejskou kuchyni přímo u vás doma. Připravte si bulgogi a získejte chuťovou explozi, kterou nezapomenete!
Suroviny:
- 500 g hovězího masa (plátky na bulgogi)
- ½ cibule (nakrájené na tenké proužky)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžička červené papriky vločky
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžička sezamových semínek
- 2 lžíce hruškového nebo jablečného džusu
Postup:
- Smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr, sezamový olej, červenou papriku vločky, mletý pepř, sezamová semínka a hruškový/jablečný džus v misce.
- Přidejte plátky hovězího masa do mísy s marinádou a důkladně je promíchejte, aby se maso dobře marinování. Nechte maso marinovat alespoň 1 hodinu, ideálně přes noc v chladničce.
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a přidejte nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Orestujte je, dokud nezačnou lehce hnědnout.
- Přidejte marinované hovězí maso do pánve a smažte ho do zlatova. Maso by mělo být změklé a dobře propečené.
- Podávejte bulgogi s rýží a salátem. Můžete také podávat s kimchi (korejským nakládaným zelím) nebo s pikantní omáčkou na dip.