9. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí kabsa s rýží
zdroj: Recepty 24/7

‍Kuřecí kabsa s rýží je lahodný arabský recept, který⁢ vás okouzlí svou výraznou chutí a aromatickými kořením. Kombinace ‍kuřecího masa, zeleniny‌ a rýže vytváří skvělou večeři, kterou⁣ můžete⁣ snadno připravit doma. ⁢S naším⁤ receptem se naučíte,‌ jak správně připravit⁤ kabsa a přinést ‌do vaší kuchyně kousek orientálního exotismu. Překvapte své blízké tímto jedinečným pokrmem plným ‌vůní a dochucovadel a přidejte si do svého jídelníčku novou variaci s kuřecím kabsou s rýží!

Suroviny:

  • 500 g⁣ kuřecího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mletého ‍kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého skořice
  • 1 lžička papriky
  • 400 g rajčat z konzervy
  • 400 g rýže
  • 700 ml kuřecího vývaru
  • sůl a pepř podle ‍chuti

Postup:

  1. Na oleji osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte kuřecí maso a orestujte ho z obou stran.
  3. Přidejte koření (kmín,⁣ kurkumu, koriandr, skořici, papriku) a promíchejte.
  4. Přidejte rajčata z konzervy a nechte⁢ vařit 5 minut.
  5. Přidejte⁢ rýži a kuřecí vývar.
  6. Přiveďte ‌k varu, ‌snižte teplotu a nechte vařit pod pokličkou, dokud‍ se rýže neudusí a kuřecí maso nezměkne (asi 20⁣ minut).
  7. Ochutnejte‌ a případně dochuťte solí a pepřem.
  8. Servírujte teplé.