8. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Králíčí karbanátek s arašídovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodný pokrm s receptem na ⁣králíčí karbanátky ⁢s⁢ arašídovou ⁤omáčkou.‍ Tento chutný recept kombinuje mleté ⁤králíčí maso s pikantní arašídovou omáčkou, která‍ dodá pokrmu bohatou a intenzivní chuť. Vyrazte na jedinečnou chuťovou cestu‍ s tímto ⁢plným a⁤ zároveň zdravým‍ jídlem. Návod‌ na přípravu najdete ⁢zde! ‌

Suroviny:

  • 500 g mletého hovězího ⁣masa
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • 4 plátky ⁢slaniny
  • 2 lžíce‌ strouhanky
  • sůl a pepř dle ​chuti
  • olej na ⁤smažení

Postup:

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte⁣ na drobné kostičky.
  2. Ve velké⁢ míse smíchejte mleté maso, cibuli, vejce, strouhanku, sůl a pepř.
  3. Vzniklou směsí tvarujte malé karbanátky o velikosti hrnčíkového⁤ dna.
  4. Karbanátky zabalte plátkem slaniny a přidržte špejli.
  5. Na pánvi rozehřejte⁤ olej a smažte karbanátky z obou‍ stran, dokud nejsou zlatavě hnědé.
  6. Hotové karbanátky dejte na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného oleje.

Arašídová omáčka:

  • 4 lžíce arašídového‍ másla
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • šťáva z 1 citronu
  • mletý červený pepř dle chuti

Postup:

  1. Ve vodní lázni rozehřejte arašídové máslo.
  2. Přidejte sójovou omáčku, med, citronovou šťávu a mletý červený ‍pepř.
  3. Důkladně promíchejte, až ⁢vznikne hladká omáčka.
  4. Pokud ‌je omáčka příliš hustá, přidejte trochu‌ vody.

Servírujte karbanátky s arašídovou omáčkou a podávejte s vařeným bramborem nebo ⁤rýží.