8. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodný pokrm s receptem na králíčí karbanátky s arašídovou omáčkou. Tento chutný recept kombinuje mleté králíčí maso s pikantní arašídovou omáčkou, která dodá pokrmu bohatou a intenzivní chuť. Vyrazte na jedinečnou chuťovou cestu s tímto plným a zároveň zdravým jídlem. Návod na přípravu najdete zde!
Suroviny:
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 1 vejce
- 4 plátky slaniny
- 2 lžíce strouhanky
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
Postup:
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.
- Ve velké míse smíchejte mleté maso, cibuli, vejce, strouhanku, sůl a pepř.
- Vzniklou směsí tvarujte malé karbanátky o velikosti hrnčíkového dna.
- Karbanátky zabalte plátkem slaniny a přidržte špejli.
- Na pánvi rozehřejte olej a smažte karbanátky z obou stran, dokud nejsou zlatavě hnědé.
- Hotové karbanátky dejte na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného oleje.
Arašídová omáčka:
- 4 lžíce arašídového másla
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce medu
- šťáva z 1 citronu
- mletý červený pepř dle chuti
Postup:
- Ve vodní lázni rozehřejte arašídové máslo.
- Přidejte sójovou omáčku, med, citronovou šťávu a mletý červený pepř.
- Důkladně promíchejte, až vznikne hladká omáčka.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody.
Servírujte karbanátky s arašídovou omáčkou a podávejte s vařeným bramborem nebo rýží.