8. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Hummus s pečenou paprikou
zdroj: Recepty 24/7

​ Hummus s pečenou‌ paprikou je lahodný a zdravý recept, který potěší každého milovníka arabského jídla. V tomto⁢ jednoduchém návodu se dozvíte, jak připravit hummus z⁢ čerstvých cizrny, olivového oleje, česneku a citronové šťávy. Vrcholem receptu je však pečená paprika,⁣ která ⁣dodá hummusu intenzivní chuť a výraznou barvu.‍ Pokud hledáte chutný a zdravý snack, hummus s pečenou paprikou je ⁤pro vás ‌tou správnou volbou.​ Přineste si kousek Orientu do své kuchyně a‍ zkuste tento jedinečný recept‍ již dnes!

Suroviny:

  • 1⁣ veľká ⁢paprika
  • 1 konzerva ‌cíceru ‍(ceci⁢ bolo), opláchnutý a odkvapkaný
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2⁤ lyžice tahini pasty
  • šťava z 1 citróna
  • soľ a čerstvo mleté⁢ čierne korenie podľa chuti
  • olivový olej⁢ a paprika (na ozdobu)
  • čerstvá⁣ nasekaná petržlenová vňať ⁤(na ozdobu)

Postup:

  1. Pečte papriku v predhriatej rúre na‍ 200 °C asi 30 minút, kým​ sa‍ nezmäkne a neochutí sa.
  2. Vyberte papriku z rúry a nechajte ju vychladnúť. Potom odstráňte šupku, semienka a stopku.
  3. V mixéri ⁤alebo food procesore zmiešajte očistenú⁤ pečenú papriku, cícer, cesnak, olivový olej, tahini pastu ‍a citrónovú šťavu.
  4. Mixujte, ⁤kým nezískate​ hladkú⁤ a‍ krémovú konzistenciu. Prípadne pridajte trochu vody, ak je hummus príliš hustý.
  5. Ochutnajte ‍a​ pridajte⁤ soľ ‍a čierne korenie podľa chuti.
  6. Hummus servírujte posypaný olivovým⁣ olejom, čerstvou petržlenovou vňaťou a štipkou‍ papriky.
  7. Servírujte s‍ chlebom alebo zeleninou na ponúkanie.