8. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Čerstvé rajčatové těstoviny
zdroj: Recepty 24/7

Čerstvé rajčatové těstoviny⁤ jsou lahodným​ pokrmem, který vám ⁣přinese okamžitou chuťovou explozi. Tento⁤ recept vám ‍umožní využít sezónní čerstvé rajčata a připravit si domácí ‍těstoviny. ⁣Snadné a rychlé‌ přípravy, tyto těstoviny jsou perfektní volbou pro každodenní večeři plnou čerstvých a ⁤přírodních ingrediencí.⁣ Vyzkoušejte tento recept a přidejte do ⁢vašeho jídelníčku zdravou a⁤ svěží alternativu klasických těstovin.

Suroviny:

  • 400 g čerstvých těstovin
  • 500 g čerstvých rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 ⁤lžíce olivového oleje
  • Čerstvý bazalkový list na ozdobu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Nastrouhejte cibuli a​ česnek.
  2. Rajčata omyjte a nakrájejte na menší kousky.
  3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm cibuli‍ a česnek, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte nakrájená rajčata a dušte⁢ je na mírném ohni asi⁤ 10⁤ minut, nebo do⁤ doby, ​kdy se rozpadnou a vytvoří se omáčka.
  5. Vodu ⁣osolte a přiveďte k varu. ⁢Vařte v ‍ní čerstvé těstoviny⁤ dle návodu‍ na obalu.
  6. Uvařené těstoviny scedíme a⁣ přidáme do omáčky z rajčat. Přidejte sůl a pepř dle své chuti a ‍promíchejte.
  7. Po krátkém promíchání ještě nechte těstoviny pod pokličkou na mírném plameni prohřát, ​aby se chuť‍ pečlivě promísila.
  8. Těstoviny⁣ podávejte posypané čerstvými‍ bazalkovými listy na ozdobu.