8. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Čerstvé rajčatové těstoviny jsou lahodným pokrmem, který vám přinese okamžitou chuťovou explozi. Tento recept vám umožní využít sezónní čerstvé rajčata a připravit si domácí těstoviny. Snadné a rychlé přípravy, tyto těstoviny jsou perfektní volbou pro každodenní večeři plnou čerstvých a přírodních ingrediencí. Vyzkoušejte tento recept a přidejte do vašeho jídelníčku zdravou a svěží alternativu klasických těstovin.
Suroviny:
- 400 g čerstvých těstovin
- 500 g čerstvých rajčat
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- Čerstvý bazalkový list na ozdobu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Nastrouhejte cibuli a česnek.
- Rajčata omyjte a nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nakrájená rajčata a dušte je na mírném ohni asi 10 minut, nebo do doby, kdy se rozpadnou a vytvoří se omáčka.
- Vodu osolte a přiveďte k varu. Vařte v ní čerstvé těstoviny dle návodu na obalu.
- Uvařené těstoviny scedíme a přidáme do omáčky z rajčat. Přidejte sůl a pepř dle své chuti a promíchejte.
- Po krátkém promíchání ještě nechte těstoviny pod pokličkou na mírném plameni prohřát, aby se chuť pečlivě promísila.
- Těstoviny podávejte posypané čerstvými bazalkovými listy na ozdobu.