7. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kulajda s kari
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte⁢ recept na výjimečnou kulajdu⁢ s kari? Naše jedinečná kombinace chutí vám rozmazlí ⁢chuťové buňky.‍ Tento ‍tradiční‌ český pokrm⁢ je‍ připraven s​ řízky brambor, kysaným zelím, houbami a‍ kari kořením, což⁤ dodává⁣ jídlu ‍neodolatelnou exotickou příchuť. ⁤Připravte si toto jednoduché, avšak výrazné jídlo a dostanete se na⁣ chuť české‍ kuchyně s lehkou orientální ‍náladou. Získáte hození dozadu do pravé chuti této kombinace brambor a kari.

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 lžíce‍ octa
  • 1 lžíce cukru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 50 g sušených hub
  • 500 ml vývaru
  • 1 vejce
  • sůl ⁢a pepř ‌dle chuti
  • kopr na posypání

Postup

  1. Na oleji osmahneme ​nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidáme na kostky nakrájené brambory​ a smažíme dozlatova.
  3. Přidáme hladkou mouku a kari koření, promícháme a necháme chvíli podusit.
  4. Poté zalijeme vývarem, přidáme ocet, cukr, sušené houby a ​vaříme, dokud brambory nezměknou.
  5. Smetanu vyšleháme ⁢do tuha a vmícháme do polévky.
  6. Vejce⁣ rozklepeme do⁢ hrnku, vylejeme do‍ vroucí ⁣polévky a promícháme, aby se vytvořily nudličky.
  7. Pořádně ⁢prohřejeme, osolíme a opepříme podle chuti.
  8. Podáváme posypané nasekaným koprem.