7. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Tandoori kuře
zdroj: Recepty 24/7

Tandoori kuře je tradiční⁤ indické jídlo plné exotických⁢ chutí a koření. Tento recept vám ukáže, jak připravit výjimečně chutné‌ tandoori kuře ⁤i doma. S využitím speciální tandoori⁢ pasty a marinace v ⁤jogurtu, ‌se kuřecí maso stává neuvěřitelně měkké a plné lahodných indických ‌bylin a koření. Tento recept je perfektní pro⁣ milovníky pikantních ⁢a​ aromatických jídel plných exotických chutí.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 200 ml tandoori marinády
  • 150 ml řeckého jogurtu
  • 2 lžíce limetkové ‌šťávy
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 2 stroužky ⁤česneku (nastrouhané)
  • Sůl ‍a pepř podle chuti

Postup

  1. Do velké mísy smíchejte tandoori marinádu, jogurt, limetkovou šťávu, koriandr, kmín, papriku, česnek, sůl a pepř.
  2. Přidejte kuřecí prsa do marinády a dobře​ je obalte, aby byla marináda rovnoměrně rozložena. Nechte marinovat nejlépe‍ přes ⁢noc v lednici, nebo alespoň minimálně 2 hodiny.
  3. Před grilováním nechte kuře získat pokojovou teplotu. Gril rozpálte na střední teplotu.
  4. Grilujte ⁢kuře po obou⁢ stranách asi ‍6-8 minut, dokud není plně upečené a šťavnaté.
  5. Podávejte s⁣ rýží nebo naan ⁢chlebem ⁤a ozdobte čerstvou nasekanou ⁤koriandrovou petrželkou.