7. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Falconův šaorma: Vyzkoušejte recept na oblíbený tradiční český jídlo – Falconův šaorma. Kombinace lahodného kuřecího masa s exotickými kořením a čerstvou zeleninou v křupavé pita chlebu je neodolatelná. S naším podrobným návodem a tipy budete schopni připravit tento lahodný pokrm ve vlastní kuchyni. Překvapte své blízké neodolatelnou chutí a obohaťte svoji kulinářskou dovednost o tento autentický recept.
Suroviny
- 400 g kuřecího masa (prsní filé)
- 4 ks pita chleba
- 200 g červeného zelí
- 1 velká cibule
- 2 rajčata
- 1 okurka na zelném nátěru
- 1 limetka
- 4 lžíce jogurtového dressing
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na tenké proužky a osolte s pepřem.
- Na rozehřáté pánvi s olejem orestujte maso z obou stran dozlatova.
- Na jiné pánvi osmažte nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte na pánvi červené zelí a kousek vymačkané limetky. Restujte 5 minut, dokud zelí nezměkne.
- Přidejte na pánvi na kolečka nakrájená rajčata a okurku. Smažte ještě 2 minuty a ochuťte solí a pepřem.
- Pita chleba si dejte v ohřáté troubě na 10 minut, dokud nezíská křehkost.
- Na každou pita chleba nasypte směs zeleniny a maso. Přilijte jogurtový dressing. Zaklapněte chlebem a do konečného tvaru přetočte papír na šaormu.
- Falconův šaorma je hotový. Dobrou chuť!