6. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Miso polévka s tofu
zdroj: Recepty 24/7

Miso polévka s ‌tofu je lahodný recept, který⁢ přináší skvělé kombinace chutí a zdravých složek. Tato ⁤japonská specialita je plná živin a aromatických přísad, které vás rozhodně potěší. Miso pasta dodává ‌polévce bohatou ‍a slanou‌ chuť, zatímco tofu ⁣přidává⁤ jemnost ⁢a lehkost. Tato polévka je snadno připravitelná a perfektní pro chladné zimní večery. Vyzkoušejte​ tento recept a ⁤nechte se unést jeho výjimečnou chutí!

Suroviny

  • 2 lžíce miso pasty
  • 400⁣ g tofu, nakrájeného na⁢ kostky
  • 4 šalotky, nakrájené na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžíce⁢ olivového oleje
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 ⁣lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • Čerstvá koriandr nebo pažitka na⁣ ozdobení

Postup

  1. Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej a opatrně přidejte nakrájené tofu. Smažte, dokud nezíská lehkou zlatou barvu. Vyjměte tofu z hrnce a dejte stranou.
  2. Do stejného hrnce přidejte nakrájené šalotky a česnek. Orestujte, dokud nezměknou a nezačnou vonět.
  3. Přidejte miso pastu a pořádně promíchejte s ⁤šalotkami a česnekem.
  4. Přidejte zeleninový vývar a sójovou omáčku. Vařte asi 10 minut, než začne polévka lehce bublat.
  5. Přidejte smažené tofu a mixujte polévku s pomocí mixéru na krémovou ⁤konzistenci.
  6. Před podáváním vmíchejte sezamový olej.
  7. Při servírování ozdobte polévku čerstvou koriandrem nebo pažitkou.