6. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý recept na špagety Bolognese? Naše originální verze tohoto italského klasika vás jistě potěší. Užijte si bohatou omáčku z mletého hovězího masa, rajčat a bylinek, která se perfektně sladí s jemně uvařenými špagetami. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a nechte se okouzlit autentickou italskou chuťí!
Špagety Bolognese
Suroviny
- 400 g sušených špaget
- 400 g mletého hovězího masa
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 1 lžíce olivového oleje
- 400 g konzervovaných rajčat
- 2 lžíce koncentrovaného rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalku
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Špagety uvařte v osolené vodě podle návodu na balení.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli, česnek a mrkev do změknutí.
- Přidejte mleté maso a smažte ho, dokud nezbělá.
- Přidejte konzervovaná rajčata, rajčatový protlak, oregano, bazalk a cukr. Dochutíme solí a pepřem.
- Na mírném ohni vařte omáčku přibližně 20 minut, nebo dokud nezhustne.
- Sceděné špagety smíchejte s omáčkou a podávejte ihned.