6. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kibbeh – mleté maso nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Kibbeh, tradiční orientální ​pokrm, je připravený ​z mletého masa, které je plněné výraznou nádivkou z cibule, vlašských ořechů a koření. ‌Tento chutný recept ​nabízí skvělé možnosti pro vylepšení ⁤vašeho jídelníčku. Uvařte si‌ Kibbeh ⁣a osvěžte své chuťové buňky ⁤tímto⁢ lahodným jídlem z Blízkého východu.

Suroviny

  • 600 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, ⁤jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • 1/2 šálku bulguru
  • 1/4 šálku rozmarýnu, jemně nasekaného
  • 1/4 šálku máty, ⁢jemně nasekané
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 1/2 čajové lžičky mletého‍ koriandru
  • 1/2 čajové lžičky mletého kmínu
  • 1/2 čajové lžičky mleté papriky
  • 1/4 čajové lžičky mleté skořice
  • sůl a ​pepř podle chuti

Postup

  1. V misce smíchejte mleté​ maso, cibuli, česnek, bulgur, bylinky a koření.
  2. Přidejte olivový olej a promíchejte,‌ dokud nedostanete hladkou směs.
  3. Se solí ‌a ​pepřem dochuťte podle ⁣chuti.
  4. Z kibbeh směsi vytvořte ⁤oválné nebo kulaté koule.
  5. V hlubokém hrnci zahřejte olej a smažte ⁤kibbeh kuličky, ⁤dokud nejsou zlatě hnědé.
  6. Nechejte kibbeh kuličky na papírové utěrce odkapat a podávejte teplé.