6. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Korejský pikantní tofu s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Korejský pikantní tofu s‍ rýží je lahodný a zdravý recept, který vám přináší chuť a exotiku korejské kuchyně. Tofu je smícháno s pikantním omáčkou a podáváno s voňavou rýží, vytvářející perfektní kombinaci chuti a textury. Tento jednoduchý a rychlý recept‌ může být ideální alternativou pro vegetariány a vegany, ⁤kteří si⁤ přejí objevovat nové a zdravé pokrmy. Připravte si tento korejský pokrm doma a užijte si jeho bohatou a vyváženou chuť.

Suroviny:

  • 400 ⁣g tofu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce červené papriky vločky
  • 2 ‍lžičky cukru
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce mletých ‍sezamových semínek
  • 2 ‌stroužky česneku (na jemno)
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 250 g vařené rýže

Postup:

  1. Nejprve si připravíme marinádu pro tofu.⁣ Ve vhodné míse smícháme‍ sójovou omáčku, červenou papriku vločky, cukr a sezamový olej. Tofu nakrájíme na menší kostky a ponoříme do marinády. Necháme marinovat alespoň 30 minut, ideálně však delší dobu.
  2. V hlubší pánvi zahřejeme trochu oleje a přidáme na jemno nakrájený ‍česnek.⁢ Chvíli restujeme, dokud nezačne ⁤vonět.
  3. Přidáme nakrájený špenát a krátce ho orestujeme, dokud lehce povadne.
  4. Přidáme marinované tofu spolu s marinádou a smažíme, dokud tofu nezezlátne z⁣ obou stran. Můžeme přidat trochu vody, pokud⁣ se nám omáčka příliš zhoustne.
  5. Na závěr přidáme vařenou rýži a‌ promícháme,⁣ dokud jsou všechny⁤ ingredience dobře spojené.
  6. Podáváme teplé a⁢ můžeme posypat mletými sezamovými semínky.