6. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Korejský pikantní tofu s rýží je lahodný a zdravý recept, který vám přináší chuť a exotiku korejské kuchyně. Tofu je smícháno s pikantním omáčkou a podáváno s voňavou rýží, vytvářející perfektní kombinaci chuti a textury. Tento jednoduchý a rychlý recept může být ideální alternativou pro vegetariány a vegany, kteří si přejí objevovat nové a zdravé pokrmy. Připravte si tento korejský pokrm doma a užijte si jeho bohatou a vyváženou chuť.
Suroviny:
- 400 g tofu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce červené papriky vločky
- 2 lžičky cukru
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce mletých sezamových semínek
- 2 stroužky česneku (na jemno)
- 200 g čerstvého špenátu
- 250 g vařené rýže
Postup:
- Nejprve si připravíme marinádu pro tofu. Ve vhodné míse smícháme sójovou omáčku, červenou papriku vločky, cukr a sezamový olej. Tofu nakrájíme na menší kostky a ponoříme do marinády. Necháme marinovat alespoň 30 minut, ideálně však delší dobu.
- V hlubší pánvi zahřejeme trochu oleje a přidáme na jemno nakrájený česnek. Chvíli restujeme, dokud nezačne vonět.
- Přidáme nakrájený špenát a krátce ho orestujeme, dokud lehce povadne.
- Přidáme marinované tofu spolu s marinádou a smažíme, dokud tofu nezezlátne z obou stran. Můžeme přidat trochu vody, pokud se nám omáčka příliš zhoustne.
- Na závěr přidáme vařenou rýži a promícháme, dokud jsou všechny ingredience dobře spojené.
- Podáváme teplé a můžeme posypat mletými sezamovými semínky.