5. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chcete ochutnat chutné italské jídlo? Vyzkoušejte naši oblíbenou lazani se špenátem a rajčaty! Tento recept kombinuje vrstvy lahodného špenátu, omáčky z rajčat a sýrové náplně, které se spolu propojí v jedno lahodné jídlo. Lazaně jsou pak pečené, aby se sýr rozpustil a všechny chutě se promísily do dokonalosti. Připravte tento recept a překvapte své blízké skvělým jídlem!
Suroviny
- 250 g lasagní těstovin
- 300 g čerstvého špenátu
- 400 g rajčat
- 250 g mozzarelly
- 100 g parmazánu
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na rozpáleném oleji orestujte na kostičky nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na plátky nakrájenou mozzarellu a nechte ji rozpustit.
- Přidejte špenát a rajčata pokrájená na kostičky. Osolte a opepřete.
- V hrnci povařte lasagní těstoviny podle návodu na obalu.
- Do vymazaného pekáčku vložte jednu vrstvu uvařených těstovin.
- Na vrstvu těstovin nanesete polovinu směsi se špenátem a rajčaty.
- Opakujte postup s další vrstvou těstovin a zbytekem směsi.
- Posypte nadrobno nastrouhaným parmazánem.
- Pekáč vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a zapékejte asi 25–30 minut, dokud se na povrchu nevytvoří zlatavý zákusek.
- Podávejte teplé a dobré chuti!