5. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tagine z kuřecího masa – skvělý recept na tradiční severoafrické jídlo, které si zamilujete. Chutné kuřecí maso je připraveno spolu s rozmanitými kořením a zeleninou, která mu dodá neodolatelnou vůni a chuť. Tento exotický pokrm je podáván s placičkami couscous nebo chlebem a je přímo stvořený pro společné posezení s rodinou či přáteli. Navštivte naše webové stránky a vyzkoušejte tento lahodný tagine z kuřecího masa.
Suroviny
- 600 g kuřecího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté koriandru
- 1 lžička sladké papriky
- špetka mletého kardamomu
- špetka mleté skořice
- špetka mletého chilli (dle chuti)
- 2 lžíce oleje
- 400 g oloupaných rajčat z konzervy
- 200 ml kuřecího vývaru
- hrst černých oliv
- hrst nasekané petržele
- sol a pepř podle chuti
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek nadrobno nakrájejte.
- Na pánvi si rozpalte olej a osmažte na něm cibuli do zlatova.
- Přidejte maso a orestujte ho ze všech stran.
- Přidejte česnek, zázvor, kurkumu, kmín, koriandr, papriku, kardamom, skořici a chilli.
- Osolte, opepřete a vše důkladně promíchejte.
- Přidejte rajčata z konzervy, vývar a olivy.
- Zmírněte plamen a duste tagine pod pokličkou asi 45 minut, dokud maso nezměkne.
- Před podáváním posypte tagine nasekanou petrželí.