5. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Tagine z kuřecího masa
zdroj: Recepty 24/7

⁣ Tagine z kuřecího masa – skvělý recept na tradiční severoafrické jídlo, které si zamilujete. Chutné ​kuřecí maso⁤ je připraveno spolu s rozmanitými kořením a ⁤zeleninou, ‌která mu dodá neodolatelnou vůni a ‍chuť. Tento exotický pokrm je ⁢podáván s placičkami couscous nebo chlebem a je přímo stvořený ​pro společné ⁤posezení⁢ s rodinou či přáteli. Navštivte naše webové stránky‌ a vyzkoušejte tento⁢ lahodný tagine ⁤z⁢ kuřecího ⁢masa.

Suroviny

  • 600⁢ g ‍kuřecího masa
  • 2⁤ cibule
  • 3 ⁢stroužky česneku
  • 1 lžička⁤ mletého ​zázvoru
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého​ kmínu
  • 1 ⁣lžička ⁣mleté koriandru
  • 1⁤ lžička sladké⁣ papriky
  • špetka mletého kardamomu
  • špetka mleté ‌skořice
  • špetka mletého chilli (dle chuti)
  • 2 lžíce oleje
  • 400 ⁤g oloupaných rajčat z ‌konzervy
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • hrst černých oliv
  • hrst​ nasekané ⁤petržele
  • sol a⁣ pepř podle chuti

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájejte na⁤ menší kousky.
  2. Cibuli‍ a česnek nadrobno⁣ nakrájejte.
  3. Na pánvi si ‌rozpalte olej a osmažte na něm cibuli⁢ do⁤ zlatova.
  4. Přidejte maso a orestujte ho ze všech stran.
  5. Přidejte česnek, zázvor,⁤ kurkumu, kmín, koriandr,⁣ papriku, kardamom,​ skořici a ⁤chilli.
  6. Osolte, opepřete ⁢a ‌vše ​důkladně promíchejte.
  7. Přidejte rajčata z konzervy, ⁣vývar a ⁣olivy.
  8. Zmírněte plamen a duste ⁣tagine ⁤pod‍ pokličkou asi 45 minut,‍ dokud maso nezměkne.
  9. Před podáváním ​posypte tagine⁣ nasekanou petrželí.