5. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kibbeh syrského typu
zdroj: Recepty 24/7

Kibbeh‍ syrského⁢ typu je lahodným syrským pokrmem, který představuje kombinaci mletého masa, ‍bulguru ⁢a aromatických koření. Tento tradicionální recept se vyznačuje svou bohatou chutí a⁣ je oblíbenou⁤ součástí‍ syrské kuchyně.⁣ V našem⁤ jednoduchém‌ návodu se dozvíte, jak připravit kibbeh doma a vychutnat si autentickou syrskou chuť přímo ve vaší ⁤kuchyni. Nechte se inspirovat‍ a ⁣vyzkoušejte si‌ tento chutný a tradiční ‌syrský pokrm ‍ještě dnes!⁣

Suroviny

  • 250 g⁣ jemně mletého hovězího masa
  • 1 cibule, jemně⁢ nasekaná
  • 2 ⁤stroužky česneku, ‌jemně nasekané
  • 1/2 šálku ‍bulguru
  • 2 lžíce​ olivového ⁢oleje
  • 1 lžička mletého⁣ kmínu
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • Sůl dle chuti
  • Citronové‌ šťávy⁢ dle chuti

Postup

  1. Do mísy‌ smíchejte mleté maso, ⁢nasekanou cibuli,‌ česnek, ‌bulgur, olivový olej,‍ kmín, skořici, pepř a sůl.
  2. Uhněťte směs rukou, dokud ⁣nezískáte ‌hladké těsto.
  3. Vytvořte ‌malé ⁤oválné⁣ kousky⁢ těsta zhruba o velikosti palce.
  4. Otevřete každý kousek těsta ‌a jemně vydlabejte⁤ střed, ⁤vytvářejte‍ malé⁢ misky.
  5. Do každé misky naplňte citronovou šťávou.
  6. Ohřejte⁢ pánvi s olejem a osmažte kibbehy do zlatova z ⁣obou stran.
  7. Podávejte teplé s domácím chlebem a‌ jogurtovou omáčkou.