4. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Cizrna s rajčaty a rukolou je lahodný veganský recept plný chuti a zdravých přísad. Tento jednoduchý a rychlý pokrm kombinuje svěží rajčata, pikantní cizrnu a osvěžující rukolu, která přidává šťavnatému jídlu pikantní koření. Tato plnohodnotná, vlákninou bohatá a nízkokalorická kombinace se hodí jako lehký oběd nebo efektní předkrm. Vychutnejte si tento zdravý pokrm plný živin a okouzlujících chutí.
Suroviny
- 250 g cizrny
- 3 rajčata
- 1 hrst rukoly
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Cizrnu důkladně propláchněte pod tekoucí vodou a nechte ji namočenou přes noc.
- Namočenou cizrnu dejte do hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu. Vařte cizrnu přibližně 1 hodinu, dokud nebude měkká.
- V druhém hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte na drobno nakrájenou cibuli a česnek. Smažte, dokud nezezlátne.
- Přidejte na kostky nakrájená rajčata a nechte vařit asi 5 minut, dokud se rajčata změknou.
- Přidejte mletý kmín, sůl a pepř podle chuti a promíchejte.
- Vodu z vařené cizrny slijte a přidejte cizrnu do pánve se směsí s rajčaty. Vařte vše společně ještě asi 10 minut, dokud se všechny chutě propojí.
- Přidejte nakrájenou rukolu a promíchejte. Podávejte teplé.