4. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kančí ragú se špagetami je vynikající a chutný recept, který vám zaručeně rozproudí sliny. Toto bohaté a aromatické ragú je připraveno z lahodného kančího masa, které je pomalu duseno ve výrazné rajčatové omáčce. Kombinace šťavnatého masa s jemnými špagetami vytváří dokonalou harmonii chuťových vjemů. Tento pokrm je ideální pro milovníky tradiční italské kuchyně a nechybí na něm ani špetka českého šarmu. Zkuste kančí ragú se špagetami a užijte si opravdový gastronomický zážitek plný chuti a rozkoše.
Suroviny
- 500 g kančího masa
- 200 g cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g plechovka rajčat
- 250 ml vývar
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- sůl a pepř dle chuti
- špagety na přílohu
- strouhaný parmazán na dochucení
Postup
- Kančí maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno.
- V hrnci zahřejte olivový olej a osmahněte na něm kančí maso spolu s cibulí a česnekem, dokud masa nezískají zlatavou barvu.
- Přidejte rajčata z plechovky, vývar a koření (oregano, tymián, rozmarýn).
- Za občasného míchání vařte na mírném ohni přibližně 1 hodinu, dokud se masa nezjemní.
- Po vaření ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Vařte špagety dle pokynů na obalu.
- Ragú podávejte přelité špagetami a posypané strouhaným parmazánem.