3. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kořeněný kuřecí satay
zdroj: Recepty 24/7

Kořeněný kuřecí satay je skvělým způsobem, jak si vychutnat ⁤tradiční indonéské jídlo. ⁣Tento recept vás zavede na chuťovou ​cestu plnou exotických chutí ⁣a vůní. Kuřecí kousky jsou‍ napíchnuty na bambusové špejle ⁢a⁤ opékané do ⁤zlatova. Poté jsou posypané šťavnatou omáčkou z arašídů a podávané s osvěžujícím šalátovým přílohou. Pro⁢ milovníky pikantního ​jídla ⁤lze satay posypat dalším špetkou chilli a‌ podávat s ‌omáčkou Sriracha. ‌Tento ‌jednoduchý ⁤a přitom lahodný recept vás zaručeně nadchne ​a přivede​ do vaší kuchyně nádech Asie.

Kořeněný kuřecí satay

Suroviny

  • 600 g kuřecího masa (nejlépe prsa)
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce⁤ rybí ⁣omáčky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 2 ⁣lžíce arašídového másla
  • 2⁢ lžičky čerstvě nastrouhaného‌ zázvoru
  • 2 stroužky česneku (nastrouhané)
  • 1 ⁤lžička⁤ červené⁣ papriky
  • šťáva z 1 ⁤citronu
  • šťáva z ‍1 lime
  • šťáva z 1 ⁢pomeranče
  • šťáva‍ z 1 limetky
  • sůl ​a pepř podle chuti

Postup

  1. Kuřecí maso‍ nakrájejte na nudličky a vložte ‌je do mísy.
  2. Ve velké misce smíchejte ⁢sójovou omáčku, rybí ⁤omáčku, hnědý cukr,⁣ arašídové máslo, nastrouhaný zázvor, ‍nastrouhaný česnek, červenou⁣ papriku, citronovou šťávu, limetkovou šťávu, pomerančovou ⁢šťávu,⁢ limetkovou šťávu, sůl a​ pepř.
  3. Vymíchejte směs a zalijte nad nudličky⁤ kuřecího masa.
  4. Nechejte marinovat v lednici ⁢po dobu 1-2 hodin.
  5. Předehřejte ⁣grilovací pánvičku nebo gril na střední teplotu.
  6. Z každé strany grilujte kuřecí nudličky asi⁢ 3-4⁣ minuty, dokud ‌nejsou zlatavé a propečené.
  7. Hotové ⁢kuřecí ⁢satay​ podávejte s ‍chilli omáčkou ​nebo arašídovou omáčkou.