3. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kárový kuřecí tikka
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte skvělý recept na kárové kuřecí tikka, jste na správném‍ místě. Naše verze tohoto⁢ lahodného indického pokrmu ⁢vás ​určitě nadchne. Kombinace káry, koření a kuřecího masa vytváří⁣ neodolatelné chuťové dobrodružství. Náš jednoduchý a snadno připravitelný recept vám umožní si ‌vychutnat‌ tuto lahůdku ‍přímo z pohodlí vaší vlastní‌ kuchyně. Začněte svoji kulinářskou výpravu a připravte si kárový kuřecí‌ tikka ‌ještě dnes!

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (například prsa)
  • 150 g řeckého jogurtu
  • 2 lžíce‌ kárového koření
  • 2​ lžíce citronové šťávy
  • 2 stroužky česneku ‍(nasekané)
  • 1 lžička ‍červené papriky
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový⁣ olej na smažení
  • čerstvá koriandr na ozdobu (nasekaná)

Postup

  1. V misce ‌smíchejte jogurt, kárové koření, citronovou ⁢šťávu, česnek, papriku, kurkumu, koriandr,⁣ kmín, ⁢sůl a pepř.
  2. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky a přidejte do marinády. Důkladně promíchejte, ‍aby se maso ​dobře obalilo marinádou. Nechte marinovat ‍minimálně 1 hodinu,⁢ ideálně ​přes noc v ⁤lednici.
  3. Kuřecí maso opečte‌ na pánvi s olivovým olejem, dokud není​ z obou stran zlatě⁣ hnědé⁤ a uvnitř‍ propečené.
  4. Podávejte s čerstvým⁤ nasekaným koriandrem jako ozdobou.