3. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Penne alla arrabiata je tradiční italské jídlo, které vám rozproudí chuťové buňky. Tato pikantní a vášnivá omáčka je perfektně sladká, kyselá a ostrá zároveň. Pokud máte rádi intenzivní a pikantní chuť, Penne alla arrabiata je pro vás přesně to pravé. Sledujte náš jednoduchý recept a nechte se unést do víru italské kuchyně.
Suroviny
- 400 g penne těstovin
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nasekaná
- 1/2 červené cibule, nakrájená na tenké plátky
- 1/2 lžičky sušeného červeného pepře
- 400 g loupaných rajčat z konzervy
- 1 lžička cukru
- sůl a čerstvě namletý černý pepř podle chuti
- čerstvá bazalka na ozdobu
Postup
- V hrnci s osolenou vroucí vodou uvařte penne těstoviny podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente. Poté je sceďte a nechte stranou.
- Na pánvi zahřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte nasekaný česnek, papriku a cibuli a smažte, dokud se cibule nezačne zlatit.
- Přidejte sušený červený pepř a promíchejte. Poté přidejte loupaná rajčata z konzervy a cukr. Vařte omáčku asi 10 minut, občas míchajte, dokud se omáčka mírně nezahustí.
- Přisypejte sůl a čerstvě namletý černý pepř podle chuti. Promíchejte a nechte vařit dalších 5 minut.
- Penne těstoviny přidejte do omáčky a promíchejte, aby se dobře spojily. Vařte ještě 2-3 minuty, dokud se těstoviny prohřejí.
- Penne alla arrabiata podávejte teplé s čerstvou bazalkou na ozdobu.