2. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Rajská polévka s křupavými tortillami je lahodný a osvěžující recept, který vás jistě potěší. Tato polévka je plná chutí a barev, díky čemuž se stane skvělým způsobem, jak zpestřit váš jídelníček. Hlavním ingrediencí je zralý rajčatový základ, který je doplněn o další lahodné přísady, jako jsou cibule, paprika a bylinky. Co však tuto polévku opravdu vynikající jsou křupavé tortilly, které dodávají nejen texturu, ale také zvýrazňují celkový chuťový zážitek. Tento recept je nejen jednoduchý a rychlý na přípravu, ale také zdravý a plný živin. Nechte se unést vůní a výraznými chutěmi této lahodné rajské polévky s křupavými tortillami.
Suroviny
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 papriky (červená a žlutá)
- 4 rajčata
- 400 g krájených rajčat z konzervy
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 lžička cukru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička papriky
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- tortilly
Postup
- Oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek na drobno. Papriky zbavte semínek a nakrájejte je také na menší kousky. Rajčata nakrájejte na malé kostičky.
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte zde cibuli a česnek, dokud lehce nezestřihnou. Přidejte papriky a rajčata, smažte asi 5 minut, dokud papriky nezměknou.
- Přidejte krájená rajčata z konzervy, rajčatový protlak a zeleninový vývar. Přidáme kukuřičný škrob, cukr, kmín, koriandr a papriku. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Polévku necháme vařit asi 20-30 minut, aby se ingredience propojily a okořenily.
- Mezitím si připravíme křupavé tortilly. Tortilly nařežeme na menší proužky a na pánvi je osmažíme do křupava.
- Po uvaření polévku rozmixujeme do jemné konzistence pomocí mixéru nebo šťouchadla na brambory.
- Hotovou rajskou polévku s křupavými tortillami podáváme horkou a můžeme ozdobit čerstvým koriandrem nebo zakysanou smetanou.