2. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Zelený kari se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

‌ Zelený kari se zeleninou​ je lahodné vegetariánské jídlo plné exotických chutí ‍a přísad. Tento recept vás zavede do světa indické kuchyně, ‌kde ‍se zelenina kombinuje s aromatickým zeleným ⁢kari kořením a zakončuje se krémovým kokosovým mlékem. Pestrý výběr‍ zeleniny,⁤ jako je ⁢květák, mrkev a hrášek,‌ dodává jídlu výjimečnou​ chuť a texturu. Zelený kari se‌ zeleninou je snadno připravitelné ⁤jídlo, které zaujme vaše‌ chuťové ​buňky⁢ i příznivce ‌tradiční‌ indické kuchyně.

Suroviny

  • 1 cibule
  • 2 česnekové‌ stroužky
  • 2 lžíce⁢ olivového oleje
  • 1 lžíce zeleného kari ⁢koření
  • 400 ml kokosového⁤ mléka
  • 500 g zeleniny (např. ‌brokolice, ‌mrkev, ⁣hrášek)
  • sůl a​ pepř dle chuti

Postup

  1. Cibuli a​ česnek nakrájejte na ‍jemno.
  2. Na⁣ pánvi rozehřejte​ olivový olej ⁢a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte zelené kari ‍koření a nechte⁤ ho chvíli pražit, aby uvolnilo‌ své aroma.
  4. Přidejte kokosové ‍mléko a nechte ‌jemně povařit asi 5 minut.
  5. Přidejte nakrájenou zeleninu⁢ a vařte, dokud není zelenina měkká, ale stále ⁤křupavá.
  6. Přidávejte sůl a pepř podle své chuti.
  7. Hotové jídlo podávejte s rýží nebo těstovinami.