2. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Jste připraveni vyzkoušet lahodný italský recept na Penne s krevetami? Tento recept je plný chutí, které skvěle ladí s delikátními scampi. Za použití al dente uvařených penne a aromatické omáčky, tento pokrm vás zaručeně potěší. Užijte si úžasnou kombinaci mořských plodů a čerstvého bylinkového aroma. Recept je snadno připravitelný a bude skvělou volbou pro večeři nebo při oslavách.
Suroviny
- 400g penně
- 200g krevety
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 300ml smetany ke šlehání
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Připravte si ingredience. Penně uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu, sceděte a nechte stranou.
- Oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek na jemno.
- Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a orestujte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte krevety a smažte je dozlatova.
- Do pánve přidejte smetanu a promíchejte. Přiveďte k varu a nechte vařit 2-3 minuty, dokud se omáčka zhoustne.
- Přidejte uvařené penně a promíchejte, aby byly dobře obaleny omáčkou.
- Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte pepřem.
- Penne s krevetami podávejte posypané čerstvou nasekanou petrželkou.