2. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Penne s krevetami
zdroj: Recepty 24/7

‌ Jste připraveni vyzkoušet lahodný italský recept ⁤na Penne ⁢s krevetami? Tento recept je plný chutí, které skvěle ladí s delikátními scampi. Za použití al dente uvařených⁣ penne a ‍aromatické omáčky, tento pokrm vás zaručeně potěší. Užijte si úžasnou kombinaci ⁣mořských plodů a čerstvého bylinkového ‌aroma. Recept​ je snadno připravitelný a bude skvělou ⁤volbou pro večeři nebo při oslavách.

Suroviny

  • 400g penně
  • 200g ​krevety
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 300ml smetany ke šlehání
  • sůl ⁢a ​pepř podle chuti
  • olivový‌ olej
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Připravte si ingredience. Penně uvařte v osolené vodě podle návodu ⁢na obalu, sceděte⁤ a nechte stranou.
  2. Oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek na‌ jemno.
  3. Na pánvi ⁢rozehřejte trochu​ olivového oleje a orestujte na⁢ něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte krevety a ‍smažte je dozlatova.
  5. Do‌ pánve přidejte⁤ smetanu⁤ a promíchejte. Přiveďte k‍ varu a nechte vařit 2-3 minuty, dokud se omáčka​ zhoustne.
  6. Přidejte uvařené penně a promíchejte, aby byly dobře obaleny omáčkou.
  7. Ochutnejte⁤ a případně dosolte a dochuťte pepřem.
  8. Penne s​ krevetami ‌podávejte posypané čerstvou ⁤nasekanou petrželkou.