2. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kančí závitek amatriciana je lahodný italský recept plný bohatých chutí. Tento jednoduchý a přesto výrazný pokrm kombinuje tenké rezance s plátky kvalitního kančího masa, pikantním rajčatovým omáčkem a nastrouhaným sýrem pecorino. Užijte si dokonale vyváženou kombinaci sladkého, pikantního a sočného při každém soustu. Vyzkoušejte kančí závitek amatriciana a přineste do svého jídelníčku něco nového a neodolatelně italského.
Suroviny
- 400g kančího masa
- 200g pancetty
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g krájených rajčat
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička chilli papriček
- olivový olej
- sůl a pepř
- 400g těstovin
- parmazán (volitelně pro posypání)
Postup
- Nejprve nakrájejte kančí maso na menší kousky a pancettu na tenké plátky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
- Do většího hrnce si rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kančí maso a pancettu a opečte je z každé strany dozlatova.
- Přidejte krájená rajčata, oregano a chilli papričky. Promíchejte a nechte vařit přibližně 30 minut na mírném ohni, občas zamíchávejte.
- Mezitím si připravte těstoviny podle návodu na obalu ve slané vroucí vodě. Odkapávejte a nechte stranou.
- Přidejte těstoviny do omáčky amatriciana a promíchejte, aby se těstoviny dobře obalily omáčkou.
- Podle chuti dochuťte solí a pepřem.
- Pokud preferujete, můžete pokrm posypat nastrouhaným parmazánem.
- Servírujte teplé a můžete přidat čerstvé bylinky nebo extra parmazán na ozdobu.