1. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Veganský chilli se sójovými kousky je lahodný a zdravý pokrm, který uspokojí chuťové pohárky každého milovníka vegetariánské kuchyně. Toto chutné jídlo kombinuje osvěžující zeleninu, koření a náhražku masa z kvalitních sójových kousků. Veganské chilli je nejen zdravější alternativou, ale také výborným zdrojem bílkovin pro ty, kteří se rozhodli vyloučit maso ze svého jídelníčku. Připravit tento recept je naprosto snadné a rychlé. Takže pokud hledáte novou veganskou variantu oblíbeného jídla, nebo prostě jen chcete vyzkoušet něco nového, vyzkoušejte tento recept na veganské chilli se sójovými kousky a vychutnejte si zdravé a chutné jídlo plné svěžích chutí.
Suroviny
- 200 g sójových kousků
- 1 cibule, nakrájená na drobno
- 2 česneky, nasekané
- 1 paprika, nakrájená na kostičky
- 2 rajčata, nakrájená na kostičky
- 400 g červených fazolí, opláchnutých a odcejchovaných
- 400 ml rajčatového protlaku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička chilli koření
- sůl podle chuti
- 2 lžíce oleje
Postup
- Do misky dej sójové kousky a zalij je vroucí vodou. Nech si nabobtnat přibližně 10 minut, poté scedíme a osušíme hadříkem.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli do zlatova.
- Přidáme česnek a papriku a restujeme další 5 minut.
- Přidáme sójové kousky a smažíme, dokud nezměknou a lehce nezrůžoví.
- Přidáme rajčata, fazole, rajčatový protlak a koření (kmín, papriku, chilli).
- Zakryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut, občas promícháváme.
- Ochuťte solí podle chuti.
- Servírujte teplé se šťouchaným bramborem nebo rýží.