1. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Sushi z lososa
zdroj: Recepty 24/7

Chtěli byste si doma připravit nepřekonatelně ‌lahodné sushi z​ lososa? Naše receptura vám ukáže, jak jednoduše ⁢si⁣ tento japonský pokrm⁤ připravit. Se ​stoprocentně čerstvým lososem a dalšími vybranými surovinami vytvoříte dokonalé sushi rolky, které vás svou chutí ohromí. Inspirojte se⁣ naší podrobnou​ návodem a užijte si⁣ skvělý kulinářský zážitek ‍přímo ve ⁢vašem ⁣domově. Klikněte pro recept.

Suroviny

  • 300 g sushi ‍rýže
  • 4 ⁤nori řasy
  • 200 g čerstvého⁢ lososa
  • 1 okurka
  • 1 avokádo
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • Sója omáčka
  • Wasabi ⁢pasta
  • Ingredience na sushi ocet (1 lžíce rýžového octa,⁣ 1 lžička cukru, 1/2 lžičky soli)

Postup

  1. Nejprve si připravíme⁣ sushi ocet. Smícháme rýžový ocet, cukr a sůl a necháme všechny ingredience dobře rozmíchat, dokud ‍se‍ cukr‍ a sůl úplně nerozpustí.
  2. Poté uvaříme sushi rýži podle návodu na obalu. Po uvaření ji přendáme do mísy a postupně zaléváme připraveným sushi octem. Při zalévání rýže jemně promícháváme, ‌aby se ocet rovnoměrně rozložil.
  3. Lososa nakrájíme⁢ na tenké plátky, okurku ⁣a avokádo na tenké proužky.
  4. Na ⁢bambusovou‌ rohožku položíme položku nori řasy. Na nori řasu naneseme vrstvu sushi rýže asi 1 cm silnou, kromě‍ jednoho kraje řasy, který ⁤ponecháme volný, aby se s ním dalo⁤ nori řasu⁢ stočit.
  5. Na rýži položíme plátky lososa, okurku‌ a​ avokádo. Zakápneme několika kapkami wasabi pasty.
  6. S pomocí‍ bambusové rohožky začneme svinovat sushi. Pomalu a⁤ pečlivě stočíme rohožkou, aby se⁤ vytvořil pevný ​váleček.
  7. Na konci řasu použijeme trochu vody, ‌kterou‌ namočíme prst a potřeme volný ​konec, aby ​se řasa přilepila a ‍sushi se nerozpadlo.
  8. Hotový⁣ váleček sushi posypeme⁣ sezamovými semínky.
  9. Pro lepší stříhání sushi ho necháme v chladničce zatuhnout a⁢ poté nařežeme na menší kousky.
  10. Sushi podáváme se sójovou omáčkou a ‍zázvorem.